"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
Malis teenivad Eesti kaitseväelased said Prantsuse missioonimedalid (0)
30. august 2021
Eesti kontingendi ülem Malis, major Rauno Viitmann. Foto: Scanpix

„Teie panus on olnud märkimisväärne kolmel põhjusel – teie meelsus ja hoiakud, töö efektiivsus ning kohaolek siin meie kõrval. Ja selleks, et väljendada meie tänu, on mul hea meel ja au panna teile rinda ülemere medal Saheli nõelaga, mille küljes olev lint sümboliseerib seda sidet, mille me nelja kuu jooksul lõime sini-valge-punase lipu ning sini-must-valge lipu vahel,” ütles Prantsuse 1. kõrbe lahingüksuse Roc Noir ülem kolonel Thomas Noizet.

Malis  Gao sõjaväebaasis aset leidnud pidulikul rivistusel anti Eesti kontingendi kaitseväelastele üle Prantsusmaa missioonimedalid ühes tänuavaldustega nende panuse eest mässutõrjeoperatsioonil. Noizet rõhutas, et eestlaste kohalolu Malis prantslaste kõrval sümboliseerib omavaheliste jõudude ühendamist, vahendab BNS.

„Arvestades, et missiooni jooksul tuli ülesannete täitmisel teinekord improviseerida ja lühikese etteteatamise ajaga plaane muuta ning vajadusel olla kõrgendatud valmisolekus, sai rühm neile antud ülesannetega hästi hakkama. Ma usun, et sama külmavereliselt jätkavad nad oma teenistust ka Eestis,“ ütles Eesti kontingendi ülem major Rauno Viitmann ja tänas kõiki Eesti kontingendi kaitseväelasi.

Ülemere medal Saheli nõelaga on missioonimedal, millega autasustatakse sõjaväelasi, kes on alates aastast 1962 teeninud ülemeremaades.

Medalitega tunnustatud Eesti kontingenti koosseisu kuulub ligemale 50 Eesti kaitseväelasest, kelle peamine ülesanne mässutõrjeoperatsioonil on baasi ja selle lähiümbruse julgeoleku tagamine.

Nigeri jõe kaldal paiknevas Prantsusmaa sõjaväebaasis on Eesti kaitseväelased teenistuses alates 2018. aastast. Praegune Eesti kontingent alustas oma neljakuulist teenistust operatsioonil Barkhane aprillikuus.

Prantsusmaa juhitud operatsiooni Barkhane eesmärk on toetada Mauritaania, Mali, Burkina Faso, Nigeri ja Tšaadi võitlust relvastatud terroristlike rühmituste vastu. Operatsioon algas 2014. aastal.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.