"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
Päästjad pidid nädalavahetusel linna sattunud põtru karjatama (0)
30. august 2021
Foto: Ilja Matusihis

Möödunud nädalavahetuse jooksul tõid päästjatele tööd lisaks tavapärastele tuleõnnetustele ka uljad ronijad, kes elasid üle valusa kontakti maapinnaga. Lisaks nähti Tallinnas Lasnamäe linnaosas mitmel korral põtra ringi uitamas.

Tallinn

28. augustil kell 00.53 kiirustasid päästjad appi kiirabile seoses Tallinna kesklinnas umbes 5 meetri kõrguselt kukkunud noormehega. Kukkumine leidis aset, kui noorukid olid jalutanud jalgpalliväljaku lähistel müüri peal ning üks neist õnnetult komistas. Päästjad avasid kiirabile värava, valgustasid ala ning aitasid kannatanu kiirabiautosse.

28. augustil kell 06.12 sai häirekeskus teate, et Põhja-Tallinna linnaosas Põhja puiesteel asuva kahekordse eluhoone ühes korteris põleb konditsioneer ning töötab ka andur. Päästjate saabudes oli põleng kiiresti levinud juba ka kardinatele ning mööblile. Toas olnud inimesed olid korterist väljunud, kuid kuna suits oli levinud ka üldkoridori, evakueerisid päästjad ka teiste korterite elanikud. Kella 06.26ks oli põleng lokaliseeritud ning alustati tuulutamisega, mis lõpetati kella 07.29 paiku. Ükski inimene kiirabi abi ei vajanud ning põlengu täpne tekkepõhjus on selgitamisel.

28. augustil kell 11.09 helistati häirekeskusesse teatega, et Haabersti linnaosas Saviliiva teel on sidetrassi ehituse käigus vigastada saanud gaasitrass ning on tunda gaasilõhna. Kohale saabunud päästjad piirasid ohuala ning sulgesid gaasitrassi kraanid. Edasi tegelesid sündmusega gaasiavarii tehnikud. Inimesed õnnetuses viga ei saanud.

28. augustil kell 20.04 teatati häirekeskusele, et Pirita linnaosas Maarjamäel on kaks meesterahvast u 20 meetri kõrguselt alla kukkunud. Kohale saabunud päästjad tõid ühe kannatanu järsakust alla ning andsid üle kiirabile. Haiglasse toimetati ka teine vigastada saanud mees.

28. augustil kell 20.09 sai häirekeskus teate, et Mustamäe linnaosas Sütiste teel asuva viiekordse elumaja neljanda korruse korterist tuleb suitsu ning uksekoputusele keegi ei vasta. Kohale kiirustanud päästjad sisenesid korterisse ning leidsid tulekolde magamistoast. Õnneks elanikku põlengu hetkel kodus ei viibinud. Päästjad lokaliseerisid tulekahju kell 20.23 ning seejärel tuulutati ka trepikoda ja viienda korruse korterid, kuhu suits levinud oli. Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.

28. augustil kell 22.31 teatati häirekeskusele Lasnamäe linnaosas ringi jalutavast põdrast. Kohale saabunud päästjad jälgisid põdra liikumist ning püüdsid teda liiklusest eemale suunata. Südaöö paiku olid päästjad drooni abil tuvastanud, et põder liigub tühermaa kandis ning liiklusele ega inimestele ohtu ei kujuta. Lasnamäele eksinud põdraga tuli päästjatel tegeleda ka 29. augustil, mil loom (ei ole teada, kas tegemist oli sama loomaga) metsatukka karjatati.

29. augustil kell 17.16 said päästjad väljakutse Weizenbergi tänaval asuvale mänguväljakule, kus torukujulise kännu sisse oli kinni jäänud laps. Vanemad püüdsid last ka ise vabastada, kuid kuna see ei õnnestunud, siis aitasid lapse välja kohale saabunud päästjad. Laps kiirabi abi ei vajanud ning ta anti üle vanematele. Känd võeti päästjate poolt kaasa, kuna sellesse on ka varem ühel korral laps kinni jäänud.

29. augustil kell 19.35 teatati, et Lasnamäe linnaosas Raadiku tänaval asuva elumaja lifti on kooliealine laps kinni jäänud. Päästjad vabastasid saabudes lapse neljanda ja viienda korruse vahele kinni jäänud liftist ning teavitasid juhtunust liftifirmat.

29. augustil kell 20.16 teatati päästjatele, et Lasnamäe linnaosas Linnamäe teel põleb sõiduauto kapotialune. Päästjad kustutasid saabudes lahtise leegiga põlenud sõiduki mootoriruumi ning inimesed selles kannatada ei saanud. Põlengu tekkepõhjus ei ole teada.

Harjumaa

28. augustil kell 13.35 teatati, et Rae vallas Jüri alevikus leiti kraavist uppununa eakas meesterahvas. Päästjad tõstsid uppunu ca 2 m sügavusest kraavist välja. Sel aastal on Eestis uppunud 44 inimest.

29. augustil kell 16.56 saabus päästjatele väljakutse Anija valda Vikipalu külla, kus suvilarajoonis eluhoonete vahetus läheduses põles lahtise leegiga kuur. Päästjate saabudes põles kahel kinnistul kokku kolm kuuri, neist kaks lahtise leegiga. Päästjad alustasid koheselt nii kustutustöödega kui tuleleviku piiramisega läheduses asuvatele hoonetele. Põleng likvideeriti kella 19.36 paiku ning esialgsel hinnangul võis see alguse saada ühte puukuuri plastalusele ladustatud tuhast. Täpne tekkepõhjus on selgitamisel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.