"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
RITA RAAVE: Tundsin uhkust, sest mu koolivormi nähes taipasid kõik, et käin juba koolis (0)
30. august 2021
Foto: Rita Raave. Foto: Peeter Langovits

“Esimesel koolipäeval oli põnev ja uhke tunne. Mäletan, kuidas jalutasin koolist koju – jala tulla oli päris palju maad – ja tundsin heameelt selle üle, et kõik näevad, kuidas ma käin juba koolis. Koolivormiks oli meil pruun kleit, must või valge põll ning valge krae ja kätised,” kirjeldas näitleja Rita Raave oma esimest koolipäeva.

Kooli alguse eel küsis Pealinn tuntud inimestelt, mida mäletavad nemad oma esimesest koolipäevast
ning milline on hea õpetaja.

“Minu õpetaja oli väga sõbralik, kord ta võttis mind isegi sülle! Ta oli meiega lahke ja hea. Pidasime oma klassijuhatajat kõik väga targaks ja ma armastasin teda. Minul koolis õppimisega probleeme polnud. Seda enam, et mul on aasta vanem vend, kes juba koolis käis. Nii olin juba koolieluga kursis,” sõnas Raave.

“Millist kooli valida, sõltub nii lapsest kui ka vanematest, kui iseseisev on laps ja palju vanematel on aega temaga tegeleda. Terasele lapsele sobib ükskõik milline kool.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.