"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
Taavet Hinrikuse investeerimisfirma kasum kasvas mullu 77 miljonini (0)
30. august 2021
Taavet Hinrikus. Foto: Scanpix

Finantstehnoloogiaettevõte Wise’i kaasasutaja Taavet Hinrikuse investeerimisfirma Notorious OÜ teenis möödunud aastal pea 77 miljonit eurot kasumit, 22,2 protsenti enam kui aasta varem; ettevõtte varad kasvasid samal ajal 99,1 miljonilt eurolt 172,2 miljoni euroni. 

Firma tuumikinvesteeringuks on osalus sidusettevõttes Wise Ltd, mille aktsiate müügist väikeses ulatuses tulenes Notorious OÜ möödunud aastane likviidsuse ja tegevusmahtude suurenemine, selgus ettevõtte majandusaasta aruandest, vahendab BNS.

Tendents varade mahu ja omakapitali kasvule jätkub juhtkonna hinnangul ka tulevikus. Ühingu tulevikuväljavaadet saab endiselt lugeda kasumlikuks ja tegevus on jätkusuutlik nii lühi- kui pikaajalises perspektiivis.

Kokku teenis ettevõte eelmisel aastal finantsinvesteeringutest 83,4 miljonit eurot kasumit. Kasum sidusettevõtja aktsiatelt moodustas sellest 79,1 miljonit eurot, tulu krüptovarade ümberhindlusest ligi 4 miljonit eurot, kasum fondiosakute ümberhindlusest 382 800 eurot ja dividenditulu 26 800 eurot.

Võlakirjade ümberhindlusest teenis ettevõte 79 100 eurot kahjumit, samuti teeniti 6,9 miljonit eurot kahjumit valuutakursi muutustest. 

Ettevõttes töötas möödunud aastal täistööajale taandatuna neli inimest, neist kaks töölepingu alusel ning kaks juhtimis- või kontrollorgani liikmena. Nende tööjõukulud ulatusid 204 000 euroni. 2019. aastal ulatusid kahe juhtkonnaliikmest töötaja tööjõukulud 84 800 euroni. 

2020. aastal vormistati muu hulgas lõplikult ja pidulikult ühingu arendustaadiumi üleminek, mis väljendus ärinime muutmises. Varasem nimi Osaühing Notorius asendati ärinimega OÜ Notorious, andes ühingule võimaluse edaspidi oma nime kirjutada inglise keeles kirjaveata, tõi juhtkond majandusaasta tegevusaruandes välja.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.