"Tallinn tegigi minust selle inimese, kes ma praegu olen."

Laulja Ivo Linna
Euroopa kodanikualgatusega seistakse vastu plaanile taas lubada kosmeetikatoodete valdkonnas loomkatsete tegemine (0)
31. august 2021
Fotod: totallyveganbuzz.com

“Me oleme liikumas järjest loomasõbralikuma maailma suunas ja seni on sihiks olnud kogu maailmas keelustada kosmeetikatoodete loomadel testimine, kuid selle otsusega liiguks Euroopa Liit vastupidises suunas. Ükski loom ei peaks kellegi ilu ega edevuse pärast kannatama,” ütles loomade eestkoste organisatsioon Loomus juhatuse liige Sirli Spelman.

Dove, The Body Shop ja loomaorganisatsioonid üle Euroopa on ühendanud jõud, et üheskoos seista vastu plaanile taas lubada loomkatsete tegemine kosmeetikatoodete valdkonnas ja päästa julmusevaba kosmeetika Euroopas. Selleks kutsuvad nad inimesi allkirjastama Euroopa kodanikualgatust.

Loomkatsete tegemine kosmeetikatoodetel ja loomadel testitud kosmeetikatoodete müük on Euroopa Liidus olnud keelustatud 2013. aastast, kuid Euroopa Kemikaaliamet (ECHA) soovib uusi loomkatseid koostisosadega, mida tarbijad on juba aastaid ohutult kasutanud. Selle valguses algatati täna Euroopa kodanikualgatus, et loomkatsete tegemisele vastu seista.

Eestis aitab allkirju koguda ja infot levitada loomade eestkoste organisatsioon Loomus, millel on eelmise aasta lõpust ka loomasõbraliku ilu ehk LILU töörühm. Töörühma kuuluv Sirli Spelman ütles, et loomkatsete lubamine kosmeetikatoodete koostisosadel oleks suur samm tagasi.

Euroopa Liidu kodanikud saavad anda oma allkirja kodanikualgatusele, et näidata, et nad toetavad kosmeetikatoodete valdkonnas loomkatsete keelu kaitsmist ja tugevdamist. Lisaks soovivad allkirjastanud eurooplased Euroopa Liidult konkreetset plaani, kuidas liikuda järk-järkult loomkatsetevaba teaduse suunas.

Anna oma allkiri siin: http://www.savecrueltyfree.eu/

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.