"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
Lauluväljaku külastuskeskus kõigile avatud Näitust külastanud Riina: väga põnev on ikka vaadata (0)
31. august 2021
Foto: Albert Truuväärt

Lauluväljaku külastuskeskus on tänasest avatud kõigile huvilistele. Keskus jutustab nii laulupidude traditsiooni, lauluväljaku enda kui ka laulva revolutsiooni lugu. Täna said huvilised Lauluväljaku külastuskeskusse avamise puhul tasuta. Siiski tegi ajaloolane Küllo Arjakas sümboolse esimese pileti ostu. Esmamuljed olid külastajatel head.

Vaata galeriid (22)

“Väga põnev on ikka vaadata. Kuna olen ka ise osalenud, siis seda enam on huvitav,” ütles näitust külastanud Riina.

Dirigent Raul Talmar imestas uudsete vahendite üle: “Just praegu imetlesin seda, et kui ma mingit ekraani panin käima ja olin selle kõlari all, siis ainult mina kuulsin, mitte keegi teine ei kuule mitte midagi.”

“Päris tore koht siin,” tõdes Ene, “Kuna ma olen ise natukene aidanud seda teha. Teatri ja muusikamuuseumis ma töötan ja palju fotosid sai otsitud ning meie esemeid on siin väljas, ainult rõõm, et selline laulupidude väljapanek on siin olemas.”

“Ta ikkagi annab ju ülevaate nendest laulupidudest, mis on siin toimunud ja ülevaate just nimelt ka laulukaare ehitamisest,” nentis dirigent Hirvo Surva, “See ongi selline esmane info, mille saad kätte. Kellel huvi, saab kindlasti uurida juba märksa sügavamalt.”

Idee tuua Rahvarinde muuseum üle Lauluväljakule tekkis Aivar Riisalul kaks aastat tagasi.

“Ideest avamiseni nii lühikese aja jooksul ei ole Tallinna linnas küll väga pikki aastakümneid mitte midagi juhtunud,” naljatas Riisalu, “Nagu ka teostajad ütlesid, et tegelikult ideest teostuseni jõudmine oli nagu võiduajamine, aga me tahtsime jõuda 30. taasiseseisvumise aastapäevaks teha Tallinna kingituse eesti rahvale valmis ja me saime sellega hakkama. Olen ääretult õnnelik, et see nii on läinud.”

Külastuskeskus on avatud kolmapäevast pühapäevani kella üheteistkümnest kuueni õhtul. Täispilet maksab 8 ja perepilet 18 eurot.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.