"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
September algab Lasnamäel tasuta filmilinastustega (0)
31. august 2021

„Tänavu toimub LasnaKino esmakordselt vastavalt kehtivatele piirangutele, mistõttu pidime asukohtade valiku üle pead murdma. Püüdsime järgida oma kontseptsiooni, mille kohaselt ürituse ülesanne ei ole ainult filmide näitamine, vaid ka võimaluse pakkumine kogeda Lasnamäe uute paikade avastamise rõõmu,“ rääkis Polina Ljaševa MTÜ-st Lasnaidee.

“LasnaKino 2021 programmis on sõjadraama, koguperefilm ja tragikomöödia. Iga kord proovime leida filme, mis pakuvad mitte ainult meelelahutust, vaid panevad ka mõtlema ja võib-olla isegi nutma,” lisas ta.

3.-5. septembril toimub Lasnamäel juba traditsiooniline LasnaKino filmiõhtute sari. MTÜ Lasnaidee korraldatud üritus toob kokku piirkonna elanikud ja külalised, et üheskoos Lasnamäed avastada. Sel aastal toetab linastusi Saksamaa Liitvabariigi Suursaatkond Tallinnas, seetõttu näidatakse Saksa režissööride filme ja koostöös valminud filme.

3., 4. ja 5. septembril toimuvad kinoõhtud on mitmekesised nii filmivaliku kui ka linastuskohtade poolest. Filme näidatakse saksa keeles, vene, inglise ja eestikeelsete subtiitritega.

LasnaKino 2021 alustab reedel Saksa-Vene-Valgevene koostöös valminud sõjalise draama „ Farsi tunnid“ linastamisega, mis räägib loo juudi päritolu belglasest Gilles Cremierist okupeeritud Euroopas 1942. aastal. Ta ütleb, et on pärslane – tema jaoks on see ainus võimalus ellu jääda. Linastus toimub Tallinna Linnamäe Vene Lütseumi staadionil. Kas olete kunagi staadionil filmi vaadanud? Laupäeval oodatakse kinohuvilisi Laagna õitsevasse köögiviljaaeda vaatama koguperefilmi „Hüvasti, Berliin!“ Film jutustab teismelistest Michaelist ja Andreist, kes asuvad vana Nivaga teele salapärasesse Valahhiasse. Viimane linastus, 5. septembril, toimub koos Sikupilli hoovikohvikute päevaga, mis lõpeb Til Schweigeri tragikomöödiaga „Mesi peas”. See on lugu vanaisa Amandusest, kellel on diagnoositud Alzheimeri tõbi, ja armastavast lapselapsest Tildast.

„Sel aastal oleme eemaldumas tavapärasest linastusskeemist, mille kohaselt enne filmi toimus arutelu. Arutelu asendab põnev filmiviktoriin koos auhindadega kinomaailma parimatele tundjatele. Auhinnad andsid kohalikud elanikud ja ettevõtjad,” selgitab Polina.

Linastumiskohtades on istekohad ja korraldajad soovitavad võtta pleedid või padjad, et nautida vaatamist võimalikult mugavalt ja hubaselt. Vihmase ilmaga tasub kaasa võtta ka vihmamantlid ja keebid, kuid mitte vihmavarju, et mitte segada teisi vaatajaid ekraani nägemast.

Sissepääs LasnaKinole toimub tänavu piletitega, mida jätkub kõige kiirematele – igale etendusele on saadaval ainult 100 piletit! Tasuta pileteid saab osta Fienta veebilehelt. Kui teile meeldib see, mida Lasnaidee tiim teeb, ja soovite neid toetada, võite pileti osta. Kõik saadud vahendid kasutatakse Lasnamäe piirkonna arendamiseks.

Lisateavet LasnaKino 2021 programmi kohta ja jälgida uudiseid saab mugavalt Facebookis – https://www.facebook.com/events/275560307358083

MTÜ Lasnaidee korraldas LasnaKino Saksamaa Liitvabariigi Suursaatkonna Tallinnas ja Eestis ning Lasnamäe Linnaosa Valitsuse toel.

LASNAKINO PROGRAMM 2021

◉ 03.09. „Farsi tunnid“
2020 | rež. Vadim Perelman | Saksamaa, Venemaa, Valgevene | sõjadraama
Kooli staadion, Läänemere tee 31
Piletid: https://fienta.com/ru/lasnakino-2021-parsia-tunnid
Treiler: https://youtu.be/WVz_DldasdM

◉ 04.09. „Hüvasti, Berliin!”
2016 | rež. Fatih Akin | Saksamaa, Prantsusmaa | koguperefilm
Laagna juurviljaaed, Võru 11
Piletid: https://fienta.com/ru/lasnakino-2021-tschik
Treiler: https://youtu.be/NuNuCixKUUg

◉ 05.09. „Mesi peas”
2014 | rež. Til Schweiger, Lars Gmeling | Saksamaa | tragikomöödia
Lasnamäe sotsiaalmaja hoov, Killustiku 16
Piletid: https://fienta.com/ru/lasnakino-2021-tschik-26519
Treiler: https://www.youtube.com/watch?v=bW5u14hp98s

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.