"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
Kooliremont muudab Merivälja õpilaste kooliteed (0)
01. september 2021
Ehitustööd Merivälja koolis. Foto: Pirita LOV

„Alates homsest ootab osa Merivälja õpilasi koolitee muutus, sest kooli laiendus- ja rekonstrueerimistööde tõttu peavad nad õppeaasta esimesed kuud õppima asenduspinnal Tallinna täiskasvanute gümnaasiumi ruumides. Seal hakkavad koolis käima vanemate ehk 6.–9. klasside õpilased,” ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. Täiskasvanute gümnaasium asub Lasnamäel aadressil Martsa 2. 

Merivälja ja Lasnamäe vahet hakkab sõitma koolibuss. „Koolibussi eesmärk on muuta koolijõudmine lastele mugavaks ja turvaliseks,” sõnas Liinat. Buss võtab õpilased peale hommikul kell 7.30–8 Meriväljal Kesktee 40 korvpalliplatsi juures. Buss väljub kell 8. Pärast koolitunde võtab buss lapsed peale kell 14.45–15.15 ja viib nad tagasi Meriväljale. Linnaosavanem lisas, et kõik lapsed peaksid bussi peale mahtuma ja vajaduse korral on busse rohkem.

Esialgse plaani järgi õpivad paarsada Merivälja õpilast asenduspinnal 2. septembrist 25. oktoobrini.

Merivälja kooli laiendustööd algasid kevadel. Kool saab juurde klassiruume ja ajakohase ventilatsioonisüsteemi ning uueneb maja välisilme. Ehitustööd peaksid lõppema sügisel ja lähevad maksma umbes 1,2 miljonit eurot.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.