"Tallinn tegigi minust selle inimese, kes ma praegu olen."

Laulja Ivo Linna
COVID-19 Politsei on siseruumides maskide kandmist kontrollinud enam kui 4000 korral (1)
01. september 2021
Foto: Rene Suurkaev

Politsei- ja piirivalveameti kriisistaabi juhi abi Tago Trei ütles kolmapäeval ajakirjanikele, et alates uute piirangute jõustumisest on politsei enam kui 4000 korral kontrollinud maskide kandmist avalikes siseruumides. Neist 2000 korral kontrollis politsei maskide kandist ühissõidukites, 1100 korras kauplustes ning sajal korral meelelahutusasutustes ja pühakodades. 

Politsei on suhelnud enam kui 4000 inimesega, kes maski ei kandnud. Trei märkis, et hinnanguliselt 80-85 protsenti inimestest kannab maski, vahendab BNS.

Ka kontrollib politsei seda, kuidas ürituste korraldajad ja meelelahutusasutused tuvastavad tõendi olemasolu. Trei sõnul kontrollivad ettevõtjad tõendi olemasolu erinevalt. Mõned kontrollivad nii isikut ja tõendit, teised vaid tõendi olemasolu ning mõned ei kontrolli üldse. 

Ka on politsei tuvastanud 16 eneseeraldatuse nõuet eiranud inimest ning 21 karantiininõuet rikkunud inimest. Viimaste seas on nii positiivseid kui ka lähikontaktseid. 

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Pätu
1. sept. 2021 20:22
Edu kontrollijatele! Kes kanda ei taha see ei kanna mingit lappi näo ees. Ei tee süsti mitte mingil tingimusel ja lappe ka ei kanna ja pulki ka ei lase panna. Täiesti normaalne elu, miski ei sega.