"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
VIDEO JA FOTOD! Tallinna kolmes koolis algas õppeaasta uues majas (0)
01. september 2021
Arte Gümnaasiumi aktus 1. septembril 2021. Foto: Mats Õun

Kolmes Tallinna koolis algas tarkuse päev teistmoodi – täiesti uuenenud koolis. Üks nendest on Lasnamäe Põhikool. Lasnamäe Põhikoolis direktori kohuseid täitev Olga Raag tunnistas, et esialgu eksis ta uues koolimajas ära.

Vaata galeriid (49)

“Minu meelest sellest vanast majast on ainult mingid fassaadi osad jäänud, kõik muu on täiesti uus, väga ilus, väga suurepärane ja see on täitsa uskumatu, et sellest vanast koolihoonest, mis meil oli, sain nii ilus uus koolihoone. Uskumatu lihtsalt tõesti!” kõneles Lasnamäe Põhikooli direktori asetäitja Olga Raag.

“Mõni aasta tagasi me otsustasime, et prioriteediks peavad olema HEV (hariduslike erivajadustega) koolid. Eelmisel aastal peale renoveerimist avati Tondi kool ja sel aastal me avame Lasnamäe Põhikooli,” ütles Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart.

Vastselt tuli remondist ka Mustjõe Gümnaasium, kus on uuenenud nii hoone kui sisustus. Nutikad tahvlid ja mugavad toolid on vaid killuke uuendustest. Lapsed olid muidugi esimesest koolipäevast õhevil, vanematele oli see vaat et tähtsamgi.

Vaata galeriid (57)

Esimesse klassi läinud Oksana andis teada: “Mul on kõik hästi. Mulle kool meeldis, aga ilmselt ema ja vanaema närveerisid rohkem kui mina.”

Oksana klassiõde Veronika ütles kooli kohta, see meeldib talle väga tugevalt. Veronika ema Ira tunnistas: “Jah, me tõepoolest suhtusime sellesse nii tõsiselt, sest ikkagi esimene klass, esimest korda ja esimene laps ka, eks sellepärast olimegi ärevad, et kõik hästi läheks.”

Vaata galeriid (79)

Ka Arte Gümnaasium on põhjalikult muutunud. Enamus Tallinna 57 koolist on nüüd renoveeritud. Vaid neli kooli ootavad veel oma järge, et tõusta uuele tasemele.

“Tegelikult need viimased koolid, mis ei ole veel tervikrenoveerimist saanud, enamus nendest koolidest – kukkus niimoodi välja – on Nõmmel. Need koolid on juba eelarve strateegias olemas ja põhimõtteliselt lähiaastatel nad kõik saavad remonti,” kinnitas Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev

Kooli alguse puhul jälgisid laste turvalist kooliteed nii politsei kui mupo. Mupo 19 inspektorit olid üle linna üheksas erinevas kohas. Näiteks Nõmmel oli vaja turvata gümnaasiumi traditsioonilist rongkäiku vastsete koolijütsidega.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.