"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
Tõnis Mölder: lasteaia kohatasu kaotamine saagu riiklikuks eesmärgiks (0)
01. september 2021
Tõnis Mölder. Foto: Mats Õun

„Tallinna Linnavalitsus tegi märgilise ettepaneku, millega nähakse ette lasteaia kohatasu kaotamine alates teisest lasteaias käivast lapsest. Väga paljude perede jaoks pealinnas on tegemist tõeliselt tähtsa uudisega, riigile anti aga selge sõnum, et pool rehkendust on nüüd tehtud ja Riigikogu saab teha teise poole,“ nentis Keskerakonna volikogu esimees, keskkonnaminister Tõnis Mölder, kes kutsub Reformierakonda üles toetama lasteaia kohatasu kaotamist üle-Eestiliselt. Mölder rõhutab, et pealinnas juba riigile poolele teele vastu tuldud.

„Keskerakonna 2021. aasta kohalike omavalitsuste valimiste platvormis on seatud eesmärgiks kaotada koostöös riigiga lasteaia kohatasu täielikult. Kindlasti ei tohi anda seda koormust ainult omavalitsuste kanda, vaid ka riik peab õla alla panema,“ ütleb Keskerakonna volikogu esimees. „Reformierakond seisab selle põhimõtte eest häälekalt Tallinnas, nüüd loodame, et sama idee jõuab hea koalitsioonipartneri jaoks ka riigipoolsete prioriteetide hulka.“

Mölderi sõnul tähendab lasteaia kohatasu kaotamine üle-Eestiliselt riigile vajadust leida lisaraha umbes 20 miljonit eurot. „Usun, et Reformierakonnas mõistetakse selle eesmärgi püstitamise vajadust ning saame peatselt asuda vastavat plaani välja töötama,“ lisab Mölder.

Tallinna linnavalitsus võttis 31. augusti istungil vastu eelnõu, millega soovitakse pered vabastada lasteaia kohatasust juba alates teisest lasteaias käivast lapsest. Samadel tingimustel hakatakse toetama ka eralasteasutustes käivate või lapsehoiuteenust kasutavate laste vanemaid. Täiendavateks kohatasu soodustusteks on linnaeelarvesse kavandatud 900 030 eurot. Lasteaia kohatasu soodustused peab veel heaks kiitma Tallinna Linnavolikogu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.