"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
Esimesel koolipäeval võtsid alaealised enne aktust viinapudelist julgust (0)
02. september 2021
Foto Mupo

Mupo inspektorid avastasid tarkusepäeval ühe linnaosa pargist seltskonna 14-15-aastaseid noori, kes lillekimbud käes, viinapudelit ringi lasid ja sealt julgust võtsid.

„Noored olid enda arvates hea peidukoha leidnud. Nad leidsid, et enne aktusele minekut tuleb pärast väga pikka viirusest tulenevat eemalolekut koolimajast julgust võtta, samuti oli sõprade nägemine neile nii rõõmsaks sündmuseks, et seda tuli tähistada,“ rääkis Uudeväli.

Lisaks konfiskeerisid mupo inspektorid täna, 2. septembri hommikul ühelt kooli tõttavalt alaealiselt noormehelt ära e-sigareti. „Kahju küll, aga nüüd tuleb noortel oma tegude eest korrakaitsjatele ning emal-isale selgitusi jagada,“ lausus Uudeväli.

Esimesel koolipäeval olid korrakaitsjad väljas koolide juures asuvatel keerulisematel ristmikel ja ülekäiguradadel. Mupo piirkondlikud inspektorid olid valdavalt väljas oma linnaosade koolide juures. Kokku valvas koolijütside turvalisust 19 mupo inspektorit üheksas erinevas kohas Nõmmel, Hiiul, Haaberstis, Põhja-Tallinnas, Kesklinnas ja Lasnamäel.

„Kõik laabus kenasti, lapsed olid rõõmsad ja elevil. Eriti muidugi esimesse klassi minejad ja seda elevust jätkus ka nende vanematele,“ kommenteeris esimest septembrit mupo menetluse ja piirkonnatöö osakonna juhataja Triin Uudeväli, kes ka ise oli sel päeval väljas Nõmme gümnaasiumi ülekäiguraja juures.

„Väga ohtlik koht,“ kommenteeris Uudeväli „Üks lillesülemiga koju tõtanud õpetaja kinnitas sama ning ütles, et õnneks pole seal ühtki rasket õnnetust koolilastega juhtunud. Aga see ülekäik tuleks kindlasti üle vaadata ja tema asukoht turvalisemasse kohta maha märkida“.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.