"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
PEALINNA PODCAST Kuidas pidasid kokkulepped presidendi valimistel ning miks on Lõuna-Eesti praegu koroonaviirusega rohkem hädas kui Põhja-Eesti? (0)
02. september 2021

Kas Alar Karise kiire valmine presidendiks rahustas poliitilise maastiku ning lepitas erakondi? Millises Eesti piirkonnas peaksid inimesed olema valvsad uue viiruselaine suhtes? Kas Taliban suudab Afganistanis pärast USA vägede lahkumist oma korra maksma panna? Pealinna 19. podcastis arutlesid nende üle blogi Meediavaht toimetaja Allan Alaküla, Pealinna toimetaja Aivar Jarne ning venekeelsete Tallinna uudiste toimetaja Mihhail Vladislavlev.

Rääkides presidendivalmistest avaldas Alaküla heameelt, et pinge on nende valimistega poliitilisel maastikul maandatud ning erakonnad saavad keskenduda kohalikele valimistele. „Kui isegi EKRE saadikud Riigikogus õnnitlesid uut presidenti päris siiraste nägudega, siis mõneks ajaks on presidendi teema ammendatud. Maailma meedia silmis sai presidendiks teadlane ning see on heaks märgiks nii Eesti kuvandile kui ka edaspidisele rahvusvahelisele suhtlusele,“ ütles ta.

Jarne tõi esile, et presidendivalimistega koalitsiooni tervis tugevnes ning EKRE mängis end Riigikogus ise nurka. „Nende juhtide korraldus mitte lasta oma saadikutel isegi hääletussedeleid välja võtta polnud meeltmööda ka teisele opositsiooniparteile, sotsiaaldemokraatidele. Seepärast polnud sotsidel ka raske valimiste teise päeva hommikuks meelt muuta ning asuda president Kaljulaidi toetamise asemel rääkima Karise toetamisest. Perspektiiv jääda EKRE-ga kahekesi nurka mängima oli veelgi hirmuäratavam.“

Kõneldes koroonaviiruse levikust pigem Lõuna-Eestis, märkis Vladislavlev, et viirus suutis meid veel kord üllatada ning näidata oma võimet leida inimesi üles sõltumata piirkonnast ja rahvusest. „Nüüd on selge, et koroonaviirus pole Ida-Virumaale või venekeelsetele inimestele omasem haigus kui teistele. Kuigi vaktsineerimine on ainuke vahend sellest jagusaamiseks, näitab viirus endiselt hambaid ning on ohuks paljudele, sõltumata vanusest, asukohast või rahvusest.“

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.