"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
Olde Hansa turundusjuht: linnapoolne üürisoodustus on meile väga suureks abiks olnud (0)
02. september 2021

“Üürihinnad on väga suur osa ettevõtete igapäeva kuludest. See, et linn on meil lubanud selles osas  kergemalt hingata, on andnud meile võimaluse tegeleda nii töötajate arengu kui ka erinevate turundusprojektidega. Selles mõttes on üürisoodustus kindlasti väga suureks abiks,” rääkis Olde Hansa turundusjuht Miina Saak.

Käesolev aasta on  vanalinnas tegutsevate ettevõtete jaoks olud veel raskem kui eelmine.  Kurba fakti kinnitavad külastatavuse analüüsi numbrid. Turiste on endiselt vähe ning see seab  küsimärgi alla paljude ettevõtete  edasise saatuse. Seetõttu otsustas Tallinna linn jätkata üürisoodustuste andmisega.

“Kõik linna pindadel olevad ettevõtjad, kes on mõjutatud turismisektorist, nende üürivabastus on kuni 31. detsembrini 80 protsenti siseruumides. Ja üle linna kehtib kõikidele linnarajatistele saja protsendiline üürivabastus,” täpsustas  Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu.

Kõik väliterrassid, mis kasutavad linnatänavaid ja muid linnale kuuluvaid maaüksusi, linnale renti maksma ei pea.

Osa vanalinna ettevõtteid sulges oma uksed jäädavalt juba kevadel. Praegu käib elu peamiselt vaid Viru tänaval ja Raekoja platsil. Restoran Olde Hansa on ellujäämise nimel teinud  palju turunduskampaaniaid, et just kohalike inimesi külla  meelitada.

“Aasta kokkuvõttes on see aasta olnud kindlasti raskem kui oli eelmine. Viimased suvekuud see eest õnneks on olnud pigem head. Tundub, et ikkagi tunneli lõpus lootus on olemas,” ütles  Saak. 

“Ilma linnavalitsuse poolse abita ei oleks vanalinnas tegutsevad ettevõtted elus, neid enam ei oleks. Väga hea on veel see, et ka eraomanikud on tihti tulnud nendele samadele näitajatele kui  linnavalitsus. Nad annavad ka oma pindade üürnikele soodustusi,” rääkis Vanalinna ettevõtjate ühingu esindaja Mait Talu. “See on väga hea linna poolt ette näidatud eeskuju, ” lisas ta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.