"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
Päästeamet tutvustab septembris Tallinna Loomaaia külastajatele ohutut käitumist (0)
02. september 2021
Foto: Albert Truuväärt

„Iga uus kooliaasta algab nii õpilaste kui vanemate jaoks juba varem õpitu kordamisega. Käesolev aasta hellitas meid väga sooja suvega, kuid paraku tõi see ilmsiks ka ühe tõsiselt mõtlemapaneva asjaolu – paljud inimesed ei oska hinnata oma ujumisoskust erinevates ilmastikutingimustes ning erinevates veekogudes,“ ütles Päästeameti Põhja päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Reili Kull.

Septembrikuus tutvustab Päästeamet Tallinna Loomaaia külastajatele ohutut käitumist tule- ja veeõnnetuste ning teiste hädaolukordade puhul. Kulli sõnul on sellised ohutuspäevad väga vajalikud ning ka varasemalt end igati õigustanud.

“Sel suvel uppus kahjuks ka mitu last. Selleks, et uus kooliaasta ning lähenevad külmad ilmad pakuksid meile vaid ilusaid mälestusi, olemegi taas otsustanud peredele natuke lähemale tulla ning korraldada traditsioonilised lusti ja tarkust täis ohutuspäevad Tallinna Loomaaias. Sel aastal räägime lisaks tule- ja veeohutusele ka evakuatsioonist suitsuses ruumis ning pakume spetsiaalses suitsutelgis võimaluse kõik ise läbi proovida,“ selgitas ta.

Päästeameti Põhja päästekeskus on päästeauto ja meeskonnaga kohal igal septembrikuu laupäeval kella 11-15.

Päästeameti infotelk asub Tallinna Loomaaia läänevärava lähedal Alpinaariumi juures (Ehitajate tee 150).

Tallinna Loomaaia turvajuhi Kaido Lasni sõnul on tegemist varasema koostöö jätkamisega. „Päästeamet on aastaid olnud meie väga hea koostööpartner ja osalenud loomaaia suurüritustel. Eelmisel suvel saime külastajatelt Päästeameti ohutuspäevade kohta tänulikku tagasisidet ja kui juba koos perega on välja tuldud, siis omandatakse uusi teadmisi üheskoos kergemini.“

1.septembri seisuga on tänavu Eestis tulekahjudes hukkunud 25 inimest ning veeõnnetustes 44 inimest. Need numbrid on kahetsusväärselt suured. Sel suvel uppus kahjuks ka mitu last, kes ei osanud hinnata enda ujumisoskust, arvestada tugeva tuule ning veekogu eripäraga või kes olid vanemate poolt järelevalveta jäetud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.