"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
Päästjad lahendasid Lasnamäel kajaka ja tuvi omavahelist tüli (0)
02. september 2021
Foto: Ilja Matusihis

Viimase ööpäeva jooksul pidid päästjad lahendama erinevaid tööülesandeid, mille seas oli muuhulgas ka väljakutse linnukaklusele.

1. septembril kell 11.14 teatati häirekeskusele, et Tallinnas Liivalaia tänaval asuva elumaja 11. korruse korteris põleb saun. Kohale kiirustanud päästjate saabudes olid korterielanikud evakueerunud ning alustati kustutustöödega. Saunapõleng lokaliseeriti kell 11.36 ning seejärel alustati suitsutuulutamisega, mida mõnevõrra raskendas asjaolu, et korteris puudusid avatavad aknad. Lisaks kontrolliti üle ka kõik naaberkorterid. Tulekahju likvideeriti lõplikult kella 12.29 paiku ning esialgsel hinnangul võis see alguse saada kerisele liiga lähedale paigutatud riideesemetest. Täpne tekkepõhjus on selgitamisel.

1. septembril kell 16.55 helistas häirekeskusesse laps, kes teatas, et nägi Lasnamäel asuva toidupoe juures pealt, kuidas kajakas ründas tuvi. Kohale saabunud päästjad tuvastasid, et tuvi oli tõepoolest rünnaku tagajärjel vigastada saanud ning toimetasid ta loodusesse toibuma.

1. septembril kell 20.52 saabus häirekeskusele teade tulekahjust Pirita linnaosas Merivälja teel. Põlema oli süttinud kahekordne puidust elumaja, mis päästjate saabudes põles lahtise leegiga. Üks inimene oli majast väljunud ning rohkem elanikke hoones põlengu ajal ei viibinud. Päästjad lokaliseerisid tulekahju kell 22.20 ning kustutustööde kestel reguleeris sündmuskoha liiklust politsei. Kella 22.51 paiku oli liiklus taastatud ning alustati järelkustutusega. Kuna hoone muutus tulekahju tagajärjel elamiskõlbmatuks, sai elanik ajutise öömaja naabrite juures. Tulekahju tekkepõhjuse selgitab välja edasine menetlus.

2. septembril kell 01.25 saabus päästjatele väljakutse Lasnamäele, kus Hooldekodu teel asuva kolmekordse elumaja ühest korterist oli kuulda anduri häiret ning tunda kõrbelõhna. Päästjad tuvastasid saabudes korteri, kus suitsuandur töötas ning leidsid sinna sisenedes eest pliidil kõrbeva toidu. Kiirabi vaatas peremehe, kes oli magama minnes supipoti pliidile unustanud, üle ning hospitaliseerimist ta õnneks ei vajanud.

2. septembril kella 02.13 paiku teatati, et Haabersti linnaosas Astangu tänaval põleb sõidukite vahetus läheduses lahtise leegiga suur prügikonteiner. Päästjad kustutasid põlengu kell 02.28. Tekkepõhjus ei ole veel teada.

Harjumaa

1. septembril kell 22.31 helistati häirekeskusesse teatega, et Saue vallas Turba alevikus põleb Pargi tänava parklas teiste sõidukite ning eluhoonete vahetus läheduses auto. Kohale kiirustanud päästjad lokaliseerisid põlengu kell 22.52. Paraku hävis sõiduk tules täielikult. Inimesed ega teised autod põlengus kannatada ei saanud. Tekkepõhjuse selgitab välja edasine politseijuurdlus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.