"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Vanglates alustavad kooliteed 242 vangi (0)
02. september 2021
Foto: Scanpix

Kolmes vanglas omandab haridust kokku 242 vangi, kellest 216 on mehed ja 26 naised. Naiste oluliselt väiksem osakaal tuleneb sellest, et naiskinnipeetavaid on Eesti vanglates meestega võrreldes märksa vähem – kokku 93 naist. Lisaks õpivad vangid puuduliku oskuse korral ka riigikeelt A2-C1 tasemel, kokku 215 vangi.

Õppetöö vanglas ei erine kuidagi õppetööst väljaspool vanglat. Õppetööd üld- ja ka kutsehariduses sisustab täielikult haridus- ja teadusministeerium. Seega on õppekavad, -materjalid ning ka õpetajad samad nii vanglas kui väljaspool. Erinevad õpikud on vaid riigikeele õppes, need vastavad Euroopa raamdokumendis kirjeldatud keeletasemetele ning keeleõpe lõppeb riikliku Innove tasemeeksamiga, vahendab BNS.

Tartu vanglas on õppureid 71, neist 32 õpib Tartu Täiskasvanute gümnaasiumis ja 39 Tartu Kutsehariduskeskuses. Eesti keele kursuse erinevatel tasemetel õpib 43 vangi.

Tallinna vanglas on õppureid tänase seisuga 74, neist 32 õpivad Tallinna Täiskasvanute gümnaasiumis ning 42 Tallinna Ehituskoolis, ent õpilaste arv suureneb, sest vastuvõtt veel käib. Eesti keele kursuse erinevatel tasemetel õpib 57 vangi.

Viru vanglas on õppureid 97, neist 47 õpivad Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuses, 50 Kohtla-Järve Täiskasvanute Ggmnaasiumis. Eesti keele kursuse erinevatel tasemetel õpib 115 vangi.

Kõrgharidust ükski vang hetkel vanglas ei omanda.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.