"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Laupäeval mängitakse südalinnas discgolfi (0)
03. september 2021
Discgolf. Foto: Scanpix / foto on illustratiivne

„Soovime vabas õhus aktiivselt vaba aja veetmise võimaluste propageerimisele igati kaasa aidata. Tavapäraselt looduslikus keskkonnas mängitava discgolfi linnakeskkonnas tutvustamine on kahtlemata paeluv vaatepilt,“ ütles Kesklinna linnaosa vanem Monika Haukanõmm.

Laupäeval, 4. septembril peetakse kesklinna südames maha atraktiivne discgolfivõistlus, millest saavad osa võtta kõik huvilised.

Tallinna kesk- ja vanalinna piirkonnas esimest korda korraldataval discgolfivõistlusel Vanalinna Open 2021 on mängus kokku üle 100 erineva korvi ligemale kümnes eri asukohas. Võistlustulle astub üle 300 mängija. Mäng kestab kogu päeva, mängupaikadeks Snelli park, Tornide väljak, Rannavärava mägi, Linnahalli piirkond, Kanuti aed, Rotermann City, Tammsaare park, vanalinna pubid, Harjumägi, Hirvemägi ja Lindamägi jpt. 

Discgolfis suurte kogemustega korraldaja tagab linnakeskkonnas ketaste lennutamisel ohutuse – kettaid lennutatakse korvi lühikese vahemaa tagant ja kogenud juhendajate valvsa pilgu all. Asukohast sõltuvalt on golfiketta viskekaugus 5-35 meetrit.

“Olen ammu tahtnud teha võistlust mõnes kesklinna pargis, kuid pole saanud selleks vajalikke lubasid. Olen selle nimel pikalt tööd teinud, et discgolfarid saaksid ühe päeva veeta Tallinna vanalinna piirkonnas ja nautida kõiki vaatamisväärsusi discgolfi võtmes,“ ütles võistluse peakorraldaja Ralf Rogov. Koostöös Kesklinna Valitsusega, kes oli nõus ideega kohe kaasa tulema, saime oma võimaluse. Unistused täituvad!”

Rogov lisas, et vanalinnas ja kesklinna parkidesse discgolfi mängimine on mitmekülgne kogemus – lisaks mängurõõmule saab jalutada ja vaatamisväärsusi uudistada. Lisaks külastavad mängijad ka erinevaid pubisid. „Suured tänud kõikidele ametkondadele, kes lennuka ideega kaasa tulid.“

Esimesed kettad lähevad lendu laupäeva varahommikul ning discgolfi-maratonil läbib iga võistleja ühe võistlusringi, mille käigus mängitakse kümnes miljööväärtuslikus kohas.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.