"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
VIDEO! Tallinlane Tiivi: väga tore, et linn kompenseerib ka esimese haiguspäeva (2)
03. september 2021

“See, et linn kompenseerib esimese haiguspäeva on väga tore. Seda enam inimesed koju jäävad ja ilmselt haigena tööle ei tule,” ütles Tiivi Tallinna uudistele. “Vanasti tuli ikka ette neid aegu, mil veidi haigena tööle tuli minna. Käisid ikka nohu ja köhaga tööl aga nüüd tuleb koju jääda,” lisas naine.

Alates selle kuu algusest kuni aasta lõpuni jätkab Tallinna linn esimese haiguspäeva toetuse maksmist.  Inimesed vajavad lisamotivatsiooni, et mitte haigena tööle minna. Kevadise koroonapuhangu ajal oli linlaste huvi hüvitise vastu suur. Tallinna linn maksis esimese haiguspäeva hüvitist rohkem kui kahe kuu jooksul kokku üle 180 tuhande euro.

“Kui inimene on töötanud aastaid ja maksnud makse siis oleks õiglane, et tal oleks ka õigus haigeks jääda. Ja mitte kaotada nii palju raha nagu see on siiani olnud,” leidis Tallinna abilinnapea Betina Beškina.

Haigusnähtudega tööle mineku põhjuseks, eeskätt just madalama sissetulekuga inimeste puhul on sageli just soov mitte raha kaotada. Esimese haiguspäeva kompensatsioon on hetkeolukorras oluline abinõu ka viiruse leviku pidurdamiseks.  

“Kui vanasti me võibolla ei olnud iga haigusnähu puhul nii ettevaatlikud ja ei jäänud koju, siis täna kehtib  kindlasti teine reegel. Me peame nii iseenda kui oma kolleegide ja lähedastepärast märkama igat oma tervise detaili. Kui on sümptomeid või viiteid haigusele, siis ka koju jääma,” lausus Tallinna Linnavalitsuse koroonanõunik Ester Öpik.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

ehhee
4. sept. 2021 10:52
Selline otsus mõistagi loodritele meeldib!
just
3. sept. 2021 17:45
https://eestinen.fi/2021/09/iisraeli-uuring-haiguse-labipodemine-andis-27-korda-parema-immuunsuse-koroona-vastu-kui-kaks-vaktsiinidoosi/ Haiguse läbipõdemine andis 27 korda parema immuunsuse koroona vastu kui kaks Pfizeri vaktsiinidoosi, selgub värskest Iisraelis läbi viidud uuringust.Lisaks andis haiguse läbipõdemine koroona vastu palju pikema immuunsuse kui vaktsiinid.