"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
Tallinna Botaanikaaed tutvustab Eestis kasvatatud sügisande (0)
03. september 2021
Foto: Annika Lepp

4. kuni 12. septembrini saab Tallinna Botaanikaaias tutvuda Eesti tippspetsialistide poolt kasvatatud teraviljade, köögiviljade, kaunviljade, õlikultuuride, õunte jt aia- ning põllusaadustega. Näitusekülastajal on haruldane võimalus tutvuda ka Eestimaal aretatud sortidega.

Näitusel “Sügisannid toidulaual” näeb nii vanu armastatud, juba unustusehõlma vajunud kui ka uuemaid kartuli-, tomati- ja õunasorte. Eestis kasvatatud viinamarju ja põnevaid paprikasorte tutvustab Saare-Tõrvaaugu Aiand. Näituselt on võimalik viinamarju kaasa osta.

Laupäeval ehk 4. septembril kell 12.00-13.00 toimuvad Eesti Taimekasvatuse Instituudi teadurite ettekanded. Terje Tähtjärv kõneleb Eesti kartulisortidest läbi aegade ja Ingrid Bender tomati kasvatamisest koduaias.

Järgmisel laupäeval, 11. septembril kell 12.00 – 13.30 on näituse raames võimalik osaleda viinamarjakasvataja Nele Jaago praktilises dolmade meisterdamise töötoas. Töötoa osalejate arv on piiratud ja osaleda saab eelregistreerimisega.

Sügisandide näitus valmib koostöös Eesti Taimekasvatuse Instituudi ja Eesti Maaülikooli Polli Aiandusuuringute keskusega.

Sissepääs näitusele, ettekannetele ja töötuppa Tallinna Botaanikaaia tavapiletiga. Sügisandide näitus on avamaa välitelgis avatud kell 11.00 – 16.00. Lisateave aadressil botaanikaaed.ee

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.