"Tallinn tegigi minust selle inimese, kes ma praegu olen."

Laulja Ivo Linna
LasnaKino festival jätkub koguperefilmiga „Tschik" (0)
04. september 2021
Kuvatõmmis

4. septembril kell 20:30 on filmisõbrad oodatud Laagna õitsvasse kogukonnaaeda, Võru 11, et vaadata koguperefilmi „Tschik“

14-aastane Mike Klingenberg peab end siiralt igavaks luuseriks: ta on ainuke klassis, keda kooli kaunim tüdruk Tatjana oma sünnipäevale ei kutsunud. Ja siis on veel üks häda: klassi tuleb uus inetu kutt raskesti hääldatava perekonnanimega Tšihhatšov, mida isegi õpetajal ei õnnestu esimese jutiga ette lugeda (teise jutiga ka, sest saksa grammatikareeglite järgi kirjutatakse vene perekonnanime Tšihhatšov kui Tschichatschow). Kutt pannakse Mikega ühe laua taha istuma.

Kaks luuserit ühes klassis on liiga palju, arvab Mike. Kuid Andrei Tšihhatšov, hüüdnimega Tšik, ei arva sugugi, et ta on teistest kehvem, ja tahab selgelt suhelda. Pühade esimesel päeval ilmub ta Mike’i maja ette räsitud Nivaga ja teeb ettepaneku sõita koos salapärasesse Valahhiasse, kus väidetavalt elab tema vanaisa. Aga enne seda oleks tore Tatjana sünnipäeval ära käia

Filmi lavastas Fatih Akin Wolfgang Nerrndorfi bestselleri „Tšick“ ainetel, mis saavutas suure populaarsuse väljaspool Saksamaad, kus see kanti noorukite kohustusliku kirjanduse nimekirja.

„Film on suurepärane, selles on tõelist sõprust, seiklusi, väljakutseid ja raskuste ületamist. Vaatamata süžee lihtsusele ja kergusele, paneb film mõtlema. Film pakub huvi kõigile, sest igaühes meis elab väike mässaja, keda me vahel nii väga tahaks välja lasta. Võtke oma teismelised ja tulge seda filmi koos vaatama!“ soovitab festivali üks korraldajatest Polina Ljaševa.

Linastumiskohtades on istekohad ja korraldajad soovitavad võtta pleedid või padjad, et nautida vaatamist võimalikult mugavalt ja hubaselt. Vihmase ilmaga tasub kaasa võtta ka vihmamantlid ja keebid, kuid mitte vihmavarju, et mitte segada teisi vaatajaid ekraani nägemast.

„Sel aastal oleme eemaldumas tavapärasest linastusskeemist, mille kohaselt enne filmi toimus arutelu. Arutelu asendab põnev filmiviktoriin koos auhindadega kinomaailma parimatele tundjatele. Auhinnad andsid kohalikud elanikud ja ettevõtjad,” selgitab Polina.

Sissepääs LasnaKinole toimub tänavu piletitega, mida jätkub kõige kiirematele – igale etendusele on saadaval ainult 100 piletit! Tasuta pileteid saab osta Fienta veebilehelt https://fienta.com/ru/lasnakino-2021-tschik. Kui teile meeldib see, mida Lasnaidee tiim teeb, ja soovite neid toetada, võite pileti osta. Kõik saadud vahendid kasutatakse Lasnamäe piirkonna arendamiseks.

Lisateavet LasnaKino 2021 programmi kohta ja jälgida uudiseid saab mugavalt Facebookis – https://www.facebook.com/events/275560307358083

LasnaKino korraldas MTÜ Lasnaidee Saksamaa Liitvabariigi saatkonna Tallinnas ja Eestis ning Lasnamäe Linnaosa Valitsuse toel.

LASNAKINO PROGRAMM 2021

◉ 04.09. „Tschik”
2016 | rež. Fatih Akin | Saksamaa, Prantsusmaa | koguperefilm
Laagna kogukonnaed, Võru 11
Piletid: https://fienta.com/ru/lasnakino-2021-tschik
Treiler: https://youtu.be/NuNuCixKUUg

◉ 05.09. „Mesi peas”
2014 | rež. Til Schweiger, Lars Gmeling | Saksamaa | tragikomöödia
Lasnamäe spordikompleks, Pae 1
Piletid: https://fienta.com/ru/lasnakino-2021-tschik-26519
Treiler: https://www.youtube.com/watch?v=bW5u14hp98s

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.