"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
Liimets: Eesti ja Soome koostöö on jätkuvalt tihe ja side tugev (0)
04. september 2021
Albert Truuväärt

Välisminister Eva-Maria Liimets ütles laupäeval Soome välisministri Pekka Haavistoga peetud kohtumisel, et Eesti side põhjanaabritega on jätkuvalt tihe ja tugev.

„Oli rõõm tõdeda, et meie koostöö Soomega on jätkuvalt tihe ja side tugev. Arutasime ka kolmandat Eesti-Soome koostööraportit, mis annab kindlasti uusi ideid ja võimalusi meile olulistes valdkondades ühiselt veel tõhusamalt tegutseda,“ ütles Liimets. 

Ministrid arutasid ka pandeemiaga seotud väljakutseid.

„Koroonakriisis on Eesti ja Soome koostöö olnud võtmetähtsusega. Seepärast rõhutasin kolleegile, et meie jaoks on oluline, et sügisel vahetaksime omavahel tihedalt infot COVIDit puudutavate otsuste ja plaanide kohta ning oleks võimalus aruteluks,“ sõnas Liimets. 

Aktuaalsetest ülemaailmsetest teemadest arutasid Liimets ja Haavisto peamiselt olukorda Afganistanis.

„Töötame liitlastega edasi, et leida võimalusi abistada ülejäänud varjupaika vajavaid inimesi, kelle elu on üha halvenevas julgeoleku- ja humanitaarolukorras ohus. Tähtis on tagada ka humanitaarabi kõigile, kes seda vajavad, ning kuigi praegu on peatatud kõik kahepoolsed arengukoostöö projektid, siis plaanime jätkata humanitaarabiga toetamist rahvusvaheliste organisatsioonide kaudu,“ märkis Liimets. 

Välisminister jagas Soome kolleegiga ka Eesti samme ÜRO julgeolekunõukogus, kus jätkab Afganistani teemahoidjana ning oktoobris on plaanis kokku kutsuda Valgevene-teemaline Arria kohtumine. 

Mõlemad ministrid osalevad Tallinnas toimuval Lennart Meri konverentsil. Kohtumisel olid kõne all nii Eesti-Soome kahepoolsed teemad kui ka globaalsed välispoliitilised küsimused. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.