"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
Kõige kaunimad piimakujundid valas kohvile Silver Taavet Kollom (0)
05. september 2021
TLNCF PRLaupäeval Kultuurikatlas Tallinn Coffee Festivalil toimunud baristavõistlusel Estonian Latte Art Throwdown 2021 selgus parim piimakujundite valamise meister, kelleks sai sel aastal kohviku Fika – Leib ja Kohv barista Silver Taavet Kollom

Meistritiitli pälvinud kohvieksperdi sõnul oli ta juba kuu aega enne võistlust tuttavatele öelnud, et tuleb seekord võitma. ”Kui möödunud aastal langesin kohe esimeses ringis välja, siis seekord olin paremini ette valmistunud ja kõiki võimalikke kujundeid korduvalt harjutanud,” tõdes Kollom. ”Samal ajal oli võistlus ka oma ala professionaalide kokkutulek, millel lihtsalt ülimalt tore osaleda.” Võitja sõnul tuli finaalis loosi tahtel valada piimakujund, mis nõudis vilunud tehnikat ja nägi samal ajal ka hea välja.

Estonian Latte Art Throwdown 2021 võistluste II koha pälvis Georg Lepik (Kiosk 1) ja III koha Elis Raud (Boba Koda).

Võistluste koordinaatori Richard Tihaste sõnul on Eestis latte art tase väga kõrge. ”Võistlustel oli näha tõelist professionaalsust ja samal ajal ka kohvisõbralikkust, mida kohvientusiastina väga hindan,” lisaks mees. ”On imeline, et Eestis on selline meistrite koorekiht, kes meie kohvikultuuri igapäevaselt arendavad.”

Estonian Latte Art Throwdown 2021 ehk piimakujundite valamise võistlusel tuli osalejatel loosiga tõmmatud kujund võimalikult täpselt ja kiirelt kohvile valada. Võistlus oli üles ehitatud playoff meetodil: võisteldi paarides, igast võistluspaarist parim sai edasi järgnevasse vooru, kuni alles jäi kaks viimast edasipääsenud võistlejat ehk finalisti. Finaalis selgitati välja võistluste võitja. Kokku osales võistlusel 16 võistlejat nii Eestist kui Lätist.

Võistluste toetajad olid Brita, Caffeine, Farmi, Paulig, Lavazza, Licor 43 (Tridens), Kalve Coffee Roasters, Sanremo Coffee Machines (Mission Coffee Works Eesti) ja Profexpo.

Viiendat korda toimunud Tallinn Coffee Festival leidis aset 3. ja 4. septembril Tallinna Kultuurikatlas. Üritusel sai tutvuda paljude erinevate ja eriliste kohvisortidega, kohvivalmistusviiside ning seadmetega. Lisaks kohvile olid festivalil esindatud muud kuumad joogid nagu tee ja kakao, lisaks olid avatud tänavatoidukohad, fotonäitus jne.

Lisainfo: www.tallinncoffeefestival.ee
www.facebook.com/tallinncoffeefestival

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.