"Tallinn tegigi minust selle inimese, kes ma praegu olen."

Laulja Ivo Linna
Kohus: süstlavahetuspunkti ümber kurja ei tehta (0)
06. september 2021
Foto: Albert Truuväärt

Eesti Ekspressi teatel lõppes täieliku läbikukkumisega Tallinna Sitsi 28 elanike võitlus majas tegutseva narkomaanide nõustamiskeskusega. Otsus lubab keskusel ja süstlavahetuspunktil elamus edasi tegutseda.

Majaelanike kaebust arutati viis aastat ja ei leitud tõendeid, et punkti tegevus oleks elanikke kuidagi märkimisväärselt häirinud. Keskuse nn kliendid polnud majaelanikke tülitanud ja üksikuid kellahelistamisi valede uste taga ei lugenud kohus oluliseks.

Kogu see saaga läks majaelanikele kohtukuludena maksma suure summa, üle 16 000 euro. Tuntud narkoennetuse eest võitleja Nelli Kalikova märkis Pealinnale kohtuasja kohta, et väga head kirik-keset-küla lahendust on võimatu välja pakkuda.

Olukorras, kus keegi süstlavahetuspunkti oma hoovi ei taha, aga linnas on rohkesti narkomaane, tuleb püüda valida kohti, kus majaelanike ja süstlavahetajate teed kõige vähem ristuksid. Kas kasutada ehk mingeid rahalisi kompensatsioone või nn talumistasusid?

Kalikova püüab ikka rõhuda rohkem inimeste südametunnistusele. Kõigi jaoks on turvalisem, kui käiakse kindlas kohas süstlaid vahetamas. Tõenäosus süstlavahetuspunkti juures kuriteo ohvriks langeda on sama suur kui ükskõik kus mujal linnatänaval või hoovis. Just sedasama äsjane kohtuotsus tõestabki. Kaotajaks jäid muidugi tegelikult mõlemad pooled, sest süstlavahetus- ja nõustamispunkt ei saanud samuti täielikult tööle pühenduda.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.