"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
KÕLVART: Linlasi ja firmasid tuleb toetada enne kriisi süvenemist (0)
06. september 2021
Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart. Foto Mats Õun

“Juba pandeemia esimese laine ajal mõistsime, kuidas inimesi tuleb aidata, ning nüüd saame rääkida juba toetuste struktuurist,” lausus linnapea Mihhail Kõlvart. “Ei ole vaja oodata toetustega kriisi süvenemiseni.”

Kõlvart meenutas, et juba eelmisel aastal olid lasteaia kohatasust vabastatud haridusliku erivajadusega lapsed. “Tänavu otsustasime, et kohatasust peavad olema alates teisest lapsest vabad ka pered, kus lasteaias käib mitu last,” ütles ta. “Kui laps käib eralasteaias, saab ta samamoodi toetust kohatasu mahus.”

Kergemaks läheb ka koolilaste vanematel. “Ranitsatoetuse puhul oli meil palju aastaid süsteem, kus see toetus jagati kaheks,” lausus Kõlvart. “Tegelikult oleks kooli minevate lastega peredel tervet seda summat vaja kohe õppeaasta alguses. Niisiis maksame toetuse välja ühe summana.”

Linnapea lisas, et linn seisab ka selle eest, et inimesed ei käiks raha kaotamise hirmus haigena tööl. “Kevadel nägime, et paljud tallinlased soovisid esimese haiguspäeva hüvitist,” ütles Kõlvart. “See tähendab, et inimesed olid motiveeritud jääma kohe koju, kui nad tundsid, et hakkavad haigeks jääma. On ju tähtis reegel pandeemia ajal, et tuleb püsida kodus.”

Kõlvart lisas, et peab toetama ka hädas ettevõtjaid. “Me ju näeme, kui vähe käib vanalinnas praegu turiste. Neid pole ka lähiajal suuremal hulgal tulemas,” märkis linnapea.

“Seetõttu pikendame eelkõige kohvikutele ja restoranidele mõeldud toetusi aasta lõpuni. Ehk siis kesklinnas linna ruumides tegutsedes peavad nad maksma üürisummast vaid 20%. Terrasside pidamise eest me aasta lõpuni raha ei küsi sõltumata sellest, millises linnaosas need asuvad.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.