"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Laagna teel algavad täna välisvalgustuse rekonstrueerimistööd (0)
06. september 2021
Laagna tee. Foto: Ilja Matusihis

„Tänavate ja teede valgustusel on oluline roll nende ohutuse tagamisel. Kui räägime linna ühest põhiarterist, milleks Laagna tee kindlasti on, siis seal valgustuste kaasaajastamine aitab vähendada autojuhtide tähelepanelikkusega seotud riske. Tuleb aga rõhutada, et erilist tähelepanu pöörame sel aastal ka ülekäigurada valgustuse parandamisele, et tõsta jalakäijate turvalisust,” ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Esmaspäeval, 6. septembril algavad tänavavalgustuse rekonstrueerimistööd Tallinnas Laagna teel lõigus Ilvese sillast kuni Varraku sillani.

Ehitustööde käigus vahetatakse välja tänavavalgustuse mastid, asendatakse olemasolevad valgustid LED valgustite vastu, paigaldatakse ülekäiguradade erivalgustus ning asendatakse õhuliinid maakaablitega.

Tegemist on Tallinna põhitänavate välisvalgustuse rekonstrueerimise teise etapiga, tööde tellija on Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet. Ehitustöid teostab  AS Elektritsentrum, tööde lepinguline maksumus on üle 2,22 miljoni euro, ehitustöid kaasrahastatakse Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist. Ehitustööde lepinguline tähtaeg on juuni 2022.

Liiklejatel palutakse järgida objekti ajutist liikluskorraldust.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.