"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
Patarei vangla näituseala saab septembris kolmapäeviti tasuta külastada (0)
06. september 2021
Foto: Mats Õun

“Patarei vangla on 20. sajandi katsumuste sümbolina üks pealinna elamusrohkemaid näitusi, mida peaks külastama igaüks, kes Eesti lähiajaloo vastu huvi tunneb,” ütles Eesti Mälu Instituudi juhatuse liige Sergei Metlev.

Eesti Mälu Instituut tegi Patarei vangla näituseala “Kommunism on vangla” külastamise kolmapäeviti kuni 26. septembrini kõigile tasuta. Alates 27. septembrist on näituseala suletud ja uus hooaeg algab suure tõenäosusega 2022. aasta mais. 

Kõikidele meditsiinitöötajatele, (abi-)politseinikele, kaitseväelastele ja -liitlastele ning (vabatahtlikele) päästjatele on ametitõendi ettenäitamisel sissepääs tasuta kolmapäevast pühapäevani kuni 26. septembrini ning nende kaaslastele kehtib soodustus. Nii tänab Eesti Mälu Instituut koroonakriisiga eesrindel tegelenud inimesi.

2026. aastaks avab Eesti Mälu Instituut Patarei idatiivas koostöös Eesti riigiga Rahvusvahelise Kommunismiohvrite Mälestusmuuseumi.

Patarei idatiivas asuval ajutisel näitusealal saab tutvuda hoone ajaloo, poliitiliste vangide saatuse, vangla sisemaailma omapärade, kommunismi ja natsionaalsotsialismi ohvrite lugude ning kommunistlike režiimide ajalooga. Endises võimlas on avatud näitus küüditatu Vello Hindreuse (1930-2020) ainulaadsetest Siberi fotodest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.