"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
Algab täiskasvanute eesti keele õpet toetava Keelevärava loomine (0)
07. september 2021
Foto: Scanpix

Haridus- ja teadusministeerium alustab täiskasvanute eesti keele õppe võimalusi koondava elektroonilise keskkonna Keelevärava loomist.

Keelevärav aitab õppijal orienteeruda rohketes õppevõimalustes ning kujundada ja salvestada individuaalne keeleõppe teekond. Keeleõppe korraldajal on võimalik Keeleväravas oma teenuseid pakkuda ning õppijatega suhelda, vahendab BNS.

Riigil aitab Keelevärav saada parema ülevaate eesti keele õppe olukorrast ning kujundada täiskasvanute keeleõpet. Keeleväravat arendatakse koostöös teiste eesti keele õpet pakkuvate ministeeriumide ja asutustega. Keelevärav on tõhusaks toeks neile 100 000 täiskasvanule, kes vajavad täiendavat eesti keele õpet.

Samas jätkub e-õppematerjalide, eelkõige B2- ja C1-keeleoskustaseme kursuste arendamine, mis toetavad iseseisvalt eesti keelt õppijaid. Huvi e-kursuste vastu on suur, näiteks tasuta e-kursustel Keeleklikil ja Keeleteel on kokku juba 19 000 aktiivset kasutajat.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.