"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
Lasnamäe "rohelised" sillad rõõmustavad kohalikke (0)
07. september 2021
Foto: Lasnamäe LOV

“Juba teist aastat haljastame Lasnamäe sildu ning kohalike tagasiside sellele on olnud äärmiselt positiivne. Tänavu istutasime taimi neljale sillale ning igale neist sai loodud omapärane lahendus, mõnikord koos tänavamööbliga,” kommenteeris Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet. “Soovime, et Lasnamäe linnaruum muutuks hubasemaks ja rohelisemaks ning sildadele haljastuse lisamine teenib seda eesmärki.”

Neli üle Laagna tee viivat silda said tänavu haljastuse ja värvusid „roheliseks.“ Linnaosavalitsus plaanib uuel hooajal välja tulla püsivamate lahendustega ning haljastada veelgi rohkem Lasnamäe sildu.

Andmaks tüüpprojekti järgi ehitatud sildadele eriilmelisust lisab linnaosa valitsus juba alates 2020. aastast Lasnamäe sildadele haljastust. Sel suvel said haljastuse Pallasti, Lindakivi, Pae ja Saarepiiga sillad. Osadel puhkudel on haljastuse loomisse kaasatud ka kohalikku kogukonda. Taimede ja lillede valikul lähtuti sellest, et nad peaksid vajadusel külmadele ilmadele vastu ning samas oleksid suviselt õhulised ja värvilised. 

“Soovime järgmisel aastal välja tulla kaasaegsemate ja püsivamate lahendustega ning ellu viia neid ka teistel, seni sellest algatusest puutumata jäänud sildadel,” lisas Svet. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.