"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
Tallinna Raekojas anti üle nimetunnistused Näitleja Kertu Moppel: lapse sünnist möödunud kolm nädalat on lennanud nagu oleks üks päev (0)
07. september 2021

“Magamata ööd ja kõik on peapeale keeratud, aga õnn on ka väga suur. Eks isa peab nüüd ka palju enam pere ellu panustama, mitte, et seda varem teinud ei oleks, aga abikaasale peab ju toeks olema,” rääkisid kaksikute vanemad Tea ja Janar Kallei.

Vaata galeriid (35)

“Viienda lapsega on meie peres hoopis kergemaks läinud, suuremad tulevad koolist ja hoiavad väiksemaid, kord on beebiga üks vanem õde või vend, siis jälle järgmine, nii et abikaasale ka vaba aega jääb,” lausus viienda lapse isaks saanud Konstantin Jermolov.

Näitleja Kertu Moppel ja tema elukaaslane Erko Sõrmus rääkisid, et lapse sünnist on möödas kolm nädalat, aga see aeg on lennanud nagu oleks üks päev. “Tore on, kuigi kõik on väga muutunud, aeg lausa lendab praegu ja loomulikult on muutunud täielikult fookus, esimesel kohal on loomulikult laps,” ütles Kertu Moppel. “Me teeme kõike koos, meil on kaasaegne pere ja muidugi ei lase ma ainult naisel lapsega tegeleda. Kõik öised söötmised ja päevased tegevused teeme me ikkagi koos,” lisas Erko Sõrmus.

Tallinna Raekojas anti  vastsündinud tallinlaste vanematele pidulikult üle nimetunnistused. Täna õnnitleti pere, kuhu lisandus juba viies laps ja kolme kaksikute vanemaid. Seekord sai nimetunnistuse 31 last. Enamik lastest on sündinud suvel 2021, neist 13 on tüdrukud ja 18 poisid.

“Igal aastal sünnib Tallinnas üle 5000. lapse. Aga tuleb ju arvestada, et naabermaakondadest tullakse spetsiaalselt ka Tallinnasse sünnitama. Tegelikult peab arvestama ka seda, et alla aastaste laste suremus on meil väga madal jäädes kuskile 2. protsendi juurde, mis näitab, kui heal tasemel on meil sünnitusabi ja rasedate jälgimine,” rääkis Tallinna abilinnapea Betina Beśkina.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.