"Tallinn tegigi minust selle inimese, kes ma praegu olen."

Laulja Ivo Linna
Tallinna digitippkohtumine keskendub usaldatava ühenduvuse loomisele (0)
07. september 2021
Peaminister Kaja Kallas. Foto: Aron Urb

“Demokraatlikele riikide peamine väljakutse on ehitada usaldusväärset füüsilist ja digitaalset ühenduvust. Seejuures tuleb meeles pidada, et taristu ei tähenda enam ainult maanteid või sildu, vaid ka üha rohkem seda, kuidas me loome, edastame, hoiustame ja kaitseme digitaalseid andmeid,“ märkis peaminister Kaja Kallas. “Tallinna digitippkohtumine annab meile ühiselt riikide ja rahvusvaheliste organisatsioonide juhtide, ettevõtjate ja tehnoloogia kogukonnaga platvormi, et ühiselt ehitada usaldatavat ja nutikat ühenduvust.”

Teisipäeval alguse saav digitippkohtumine Tallinn Digital Summit 2021 keskendub seekord usaldatavale ühenduvusele, tuues esile piiriülese taristu, geopoliitika ja digitehnoloogia seost, vahendab BNS.

Eesti peaministri algatatud digitippkohtumine toimub juba neljandat korda. “Kui maailm pandeemia tõttu sulgus, mõistsime kui seotud me kõik tegelikult oleme – maailm, meie kogukonnad, organisatsioonid ja inimesed. Meie elud ja nende toimimine sõltub nendest ühendustest ning ühenduvust saab ehitada vaid usaldusele,“ ütles Kaja Kallas.

Digitippkohtumine toob kokku tipp-poliitikud, arvamusliidrid, ettevõtjad ja tehnoloogia kogukonna, et juhtida tähelepanu digivaldkonna muutuste olulisusele ning käsitleda nende mõju majandusele, ühiskonnale ja riikidele. Lisaks Eesti peaministri avakõnele osalevad üritusel Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Michel, Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) peasekretär Mathias Cormann, Euroopa Komisjoni asepresident ja kaubandusvolinik Valdis Dombrovskis ning Ameerika Ühendriikide kaubandusminister Gina Raimondo. Paneelis kõnelevad Austraalia, Poola ja Horvaatia peaministrid ning Eesti peaminister ja president.

Taristu ja ühenduvuse temaatika saab palju tähelepanu rahvusvahelisel areenil. Loodud on mitmeid algatusi, et soodustada riikidevahelist koostööd, nagu näiteks Build Back Better World, Blue Dot Network ja Euroopa Liidu ühenduvuse strateegia ning teisipäeval peetava Tallinn Digital Summiti üks eesmärk on tuua arutelu neil teemadel ühte kohta kokku. Sellega pakubki digitippkohtumine esimese võimaluse paljudele huvirühmadele ühenduvuse teemadele koos keskenduda.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.