"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
Mihhail Kõlvart: Eha Võrk jääb abilinnapeaks (0)
08. september 2021
Eha Võrk ja Mihhail Kõlvart. Foto: Mats Õun

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart kinnitas kolmapäevasel pressikonverentsil, et kriminaaluurimise all olev abilinnapea Eha Võrk jääb ametisse.

“Eha Võrk on abilinnapea ja ta jääb abilinnapeaks. Olen selle paberiga tutvunud ja nii palju kui mina juriidikast tean, siis mingit seost omakasu motiiviga või motiiviga valetada või ohtu linnavalitsuse tegevusele ma sealt ei näinud. Eha peab lähtuvalt sellest olukorrast ennast kaitsma,” ütles Kõlvart.

“Ma ausalt öeldes ei saa päris täpselt aru, mis on selle case´i sisu ja kuidas see mõjutab seda menetlust, mis on seotud selle eelnimetatud annetusega,” lisas linnapea.

Eha Võrk selgitas pressikonverentsil, et keskkriminaalpolitsei kahtlustab teda valeütluste andmises, kuid tema enda kinnitusel ta lihtsalt ei mäletanud ühe keskerakondlasega peetud telefonivestluse sisu. “Inimesel ei ole ju kõik need kõned alati meeles, kui kõnesid ja infot on palju,” nentis ta.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo võttis eelmisel nädalal Eha Võrgult ütlusi seoses kriminaalasjaga, mis puudutab väidetavat keelatud annetuse tegemist Keskerakonnale Jana-Helen Juhaste poolt. 

Prokuratuuri kinnitusel käivitati augusti lõpus kriminaaluurimine karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb valeütluste andmist ning selles on kahtlustus esitatud ühele inimesele.

“Ma rõhutan, et see teema ei ole seotud mitte mingilgi määral minu valdkondliku töö kohustustega. Keskkriminaalpolitsei esitas mulle eelmisel nädalal kahtlustuse selles, et ma olen Keskerakonnale tehtud annetuse uurimise käigus teadlik. Ma ei tunnistanud ennast süüdi, sest ma ei ole teadlikult valeütlusi andnud,” selgitas Eha Võrk.

Kohalike omavalitsuste volikogude valimistel on Eha Võrk Keskerakonna kandidaat Mustamäel. Võrk kinnitas pressikonverentsil, et kriminaaluurimise tõttu ei kavatse ta ametist tagasi astuda ning valimistel kandideerimisest loobuda.

“Ma ei plaani tagasi astuda. Eile sisseantud nimekirjades ma olen sees ja kavatsen kindlasti kandideerida,” kinnitas Võrk. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.