"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
Esimene loeng täna kell 12 Hopneri majas jätkab tegevust kesklinna eakate ülikool (0)
08. september 2021
Foto: Albert Truuväärt

„Kesklinna seenioride ülikool on aasta aastalt üha populaarsemaks muutunud, loengutes käib kuulajaid igast linnaosast ja mõni väljastpoolt Tallinnatki ning paljud püsikuulajad on kaasa löönud juba aastaid,“ ütles Kesklinna linnaosa vanem Monika Haukanõmm. „Kui eelmisel aastal tegutseti hajutatult ning saali mahtus ainult 70 inimest, siis tänu vaktsineerimisele on uuel hooajal saame saali mahutada suurema hulga publikut.“

Hopneri majas alustab üheksandat hooaega Tallinna Kesklinna Seenioride ülikool.

Seenioride ülikooli tegevus toimub loengute, vestluste ja külastuste vormis. Esimesed loengud toimuvad kolmapäeval, 8. septembril Hopneri maja suures saalis. Eestikeelne loeng algab kell 12.00 ja venekeelne kell 15.00. Eestikeelse loengu teemaks on Tallinna Toomkirik (lektor Heiki Haljasorg) ning venekeelse loengu teemaks koduõendusteenus Tallinnas (lektor Jelena Aasloo, Eesti Õdede Liit).

Loengud hakkavad toimuma üle nädala kolmapäeviti. Loengutes võivad osaleda kõik kesklinna elanikud, kellel vanust 60+ ja kes on vaktsineeritud, omab kehtivat läbipõdemise tõendit või on saanud alla 72 tunni eest negatiivse koroonatesti tulemuse.

Nagu kombeks tulevad jutuks teemad ajaloost, ühiskonnast, kultuurist ja tervisest. Loengupidajateks on oma ala tunnustatud lektorid.

Rohkem infot loengute kohta saab Hopneri maja kodulehelt www.hopnerimaja.eu või võttes ühendust eestikeelse programmi juhiga nele.talussaar@hopnerimaja.eu, tel 6410022 või venekeelse programmi juhiga roman.ljagu@hopnerimaja.eu, tel 6414207.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.