"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
11. septembril Korteriühistute konverents"Roheline Pealinn" ootab osalema kõiki korteriomanikke ja ühistute juhte (0)
08. september 2021
Foto: Ilja Matusihis

„Tallinnas on üle 6000 korteriühistu ja see tähendab, et suur osa Tallinna elanikest elab korteriühistutes ja selge on see, et kui on nii palju inimesi ühistulist vormi viljelemas, siis on tekkinud ka palju küsimusi, seda enam, et seadused, mis ühistute majandamist ja ühistulist elamisvormi korraldavad, on üsna keerulised,“ märkis abilinnapea Eha Võrk.

Laupäeval, 11. septembril algusega kell 12 toimub korteriühistutele mõeldud elamumajanduskonverents, kuhu on oodatud lisaks korteriühistute juhtidele ka kõik ühistute liikmeteks olevad korteriomanikud, et saada abi ja teavet kõigi teemade kohta, mis korteriühistutega seotud on. Tänavuse konverentsi teemapealkirjaks on „Roheline Pealinn“ ning see toimub Mustamäel TalTechi Mektory majas aadressil Raja 15.

„Vaatamata sellele, et korteriühistud on oma olemuselt vabatahtlikud ühistulased liikumised, ei saa paraku kõik korteriühistute liikmed ikka veel aru oma õigustest ja kohustustest,“ tõdes Võrk.

„Eelmisel aastal lõime me korteriühistute komisjoni, kus eesmärk on osapooli lepitada ja otsida lahendusi, sest paratamatult tekib ühistute tegevuses vaidlusi, kus on vaja inimestevaheliste kokkulepete sõlmimist,“ lisas Võrk.

„Meie poolt vahendatud kokkuleppeid küll üldjoontes täidetakse, aga pahatihti on nii, et üks osapool pöördub meie poole, et korteriühistu juhtkond või eelmine juhtkond ei väljasta asjaomaseid dokumente, aga ka meie komisjonil puudub seaduslik jõud neid dokumente välja nõuda. Seepärast oleme otsustanud pöörduda vabariigi valitsuse poole, et võetaks vastu korteriühistute vaidluste lahendamise seadus, millega moodustataks ka vaidluste lahendamise riiklik komisjon,“ selgitas abilinnapea.

„See komisjon lahendaks kõiki ühistutega seotud teemasid, välja arvatud rahalisi nõudeid, sest selle jaoks on seaduses juba head ja tõhusad meetmed olemas.“

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.