"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
Päästjad aitasid kodust pagenud papagoi puu otsast alla (0)
08. september 2021
Foto: Ilja Matusihis

Möödunud ööpäeva jooksul tuli päästjatel lisaks tavapärasele tööle aidata jagratta külge kinni jäänud last, kaevu kukkunud kährikut ja üht tujukat papagoid.

7. septembril kell 12.52 said päästjad abikutse Põhja-Tallinnasse, kus Tuulemaa tänaval oli hädas papagoi omanik. Lemmik oli nimelt õue lennanud ning istus kõrgel oksal, kust omanik teda ise kätte ei saanud. Kohale saabunud päästjad hindasid, et redelist siin suurt kasu ei ole ning neil õnnestus lind kätte saada väikese veejoa abil, mille tulemusena papagoi allapoole laskus. Lind viga ei saanud ning ta anti üle õnnelikule peremehele.

7. septembril kell 19.24 teatati, et Mustamäe linnaosas Akadeemia teel põleb parklas sõiduauto. Päästjad leidsid saabudes eest parklas lahtise leegiga põleva sõiduki ning kustutasid selle kella 19.44 paiku. Tekkepõhjuse selgitab välja edasine politseijuurdlus.

7. septembril kell 20.26 sai häirekeskus teate, et Kristiine linnaosas Spordi tänaval on 8-aastase poisi jalg ratta vahele kiilunud. Päästjad tuvastasid, et lapse jalg oli ratta ja pedaali vahele kinni jäänud moel, mis ei võimaldanud seda vabastada teisiti, kui pedaali eemaldamisega rattalt. Lapse jalg vabastati kella 20.38 paiku ning poiss anti tervisekontrolliks üle kiirabile.

Harjumaa

7. septembril kell 15.39 teatati häirekeskusele, et Loksa linnas Tallinna tänaval on kährik kaevu kukkunud. Päästjad leidsid saabudes eest u 1,5 meetri sügavusse kaevu kukkunud kähriku ning aitasid ta sealt loomakahva abil välja. Loom toimetati tagasi loodusesse.

8. septembril kell 03.01 helistati häirekeskusesse teatega, et Paldiski linnas Rae tänaval on viiekordse elumaja esimese korruse korteris puhkenud tulekahju. Kohale kiirustanud päästjad evakueerisid korterist koheselt kaks vanemaealist elanikku, kes haiglaravi õnneks ei vajanud ning seejärel ohutuse huvides ka teised trepikojas asunud korterite elanikud. Tulekahju lokaliseeriti kella 03.37 paiku ning esialgsetel andmetel võis põleng alguse saada küünlast, mis magama minnes rõdule põlema unustati. Tuli levis edasi korterisse, mis põlengu tagajärjel suitsu- ja veekahjustusi sai. Õnneks oli korteris olemas töökorras suitsuandur, mis ohust koheselt märku andis. Täpne tekkepõhjus on selgitamisel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.