"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
Keskerakonna fraktsioon otsib asjatundjatega võimalusi kaotada COVID-19 piirangud (0)
09. september 2021
Jaanus Karilaid. Foto: Albert Truuväärt

“Praegune olukord annab võimaluse arutada piirangutest loobumist – vaktsineerimise teel, aga ka läbipõdemisel saavutatud kaitse tase on kõrge,” ütleb Keskerakonna fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid.

“Taanis on täielikult vaktsineeritud üle 70 protsendi kogu elanikkonnast ja see andis neile võimaluse loobuda alates 10. septembrist kõikidest koroonapiirangutest. Samuti liiguvad piirangute leevendamise kursil Soome ja Rootsi. Taanlaste, soomlaste ja rootslaste eeskuju võiks olla eesmärgiks ka Eestile – ühiselt pingutades saame nautida tavapärast elukorraldust,” lisas Karilaid.

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon arutab kolmapäeval, 15. septembril peetaval seminaril asjatundjatega, kuidas jõuda COVID-19 pandeemia tingimustes piirangutevaba Eestini.

Keskerakonna aseesimehe sõnul on Eestis vaktsineerimisvõimalusi oluliselt laiendatud ning see on taganud parema kättesaadavuse. “Vaktsineerimine annab kõige tõhusama kaitse koroonaviiruse vastu. Vaktsineerimisbusside kasutuselevõtt, kaubanduskeskuste tuur ja vaktsineerimisvõimaluste loomine koolides on teinud süsti saamise mugavaks. Kindlasti arutame, kas vaktsineerimise kõrval on ka muid meetmeid, mis aitaksid piiranguid kaotada. Eesmärk on meil kõigil ühine – naasta harjumuspärase elukorralduse juurde,” räägib Jaanus Karilaid.

Riigikogu konverentsisaalis toimuval seminaril teevad ettekande ja osalevad arutelus valitsuse teadusnõukoja liikmed Irja Lutsar, Krista Fischer, Andero Uusberg ja Andres Merits, samuti Riigikogu esimees Jüri Ratas ning tervise- ja tööminister Tanel Kiik.

PÄEVAKAVA

10.00-10.15 Riigikogu esimees Jüri Ratas (avasõnad)

10.15-10.45 Tervise- ja tööminister Tanel Kiik

10.45-11.15 Teadusnõukoja juht, Tartu Ülikooli bio- ja siirdemeditsiini instituudi professor Irja Lutsar

11.15-11.45 Tartu Ülikooli matemaatilise statistika professor Krista Fischer

11.45-12.45 Paneeldiskussioon “Piirangutevaba Eesti – kuidas selleni jõuda” (valitsuse teadusnõukoja liikmed).

12.45-13.00 Kokkuvõtted – Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.