"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
Laste ohutuspäevast Lasnamäel võttis osa ligi 600 koolieelikut (0)
10. september 2021
Foto: Lasnamäe LOV

„Liiklus- või tuleohutuse põhitõed peaks olema ka igale lapsele teada ning seepärast on oluline alustada nende tutvustamist lastele maast madalast. Lapsed on muidugi uudishimulikud, kuid ühekordsest sündmusest ei piisa ning seepärast andsime lasteaedadele kaasa õppematerjale uute teadmiste kinnitamiseks,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanema asetäitja Anu Aus.  

Eile toimus Lasnamäe Spordikompleksi staadionil traditsiooniline lasteaedade ohutusalane teabepäev MINA OSKAN SEDA. Sündmuse käigus said lapsed said erinevaid elulisi ohutusalaseid teadmisi. 

Teabepäeval tulid lastega jutuks liiklusohutus (kuidas ohutult ületada ülekäigurada, tutvusid politseiautoga, said teada kiivri ja helkuri kandmise vajalikkusest), esmaabi, tuleohutus (suitsuandur, kuidas käituda tulekahju korral, kuidas kustutada tuld, tutvusid päästeautoga) ja ka näiteks suuhügieen.  

Mina oskan seda teabepäevast võttis osa 28 lasteaeda ning ligi 600 last vanuses 5-7 aastat ja 60 pedagoogi.   Teabepäeva korraldas Lasnamäe Linnaosa Valitsus koostöös Ida-Harju politseijaoskonna, Transpordiameti, Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti, Eesti Punase Risti Tallinna Seltsi, Põhja päästekeskuse ja Lootuse Küla Päästeseltsi vabatahtlike päästjate ja Suukooliga. Üritust toetas Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuamet ja AS Tallinna Vesi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.