"Tallinn tegigi minust selle inimese, kes ma praegu olen."

Laulja Ivo Linna
video! Suitsiidiennetuspäeval avati vaimse tervise kohvikud (0)
10. september 2021

Rahvusvahelise suitsiidiennetuspäeva puhul avati Tallinnas ja Tartus vabatahtlike abiga vaimse tervise kohvikud. Vabatahtlikud kuulasid neis ära inimeste muresid.

Tallinnas asusid vaimse tervise kohvikud Telliskivi loomelinnakus. Sinna oi ka üles pandud kiirnäitus inimeste kogemuslugudest, kuidas rasketest aegadest üle saada.

“See võib olla kasvõi elu päästev, kui on keegi, kellega jagada oma raskust, kes ära kuulab, kes on huvitatud, kuidas sul läheb,” sõnas peaasi.ee tegevjuht ja kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa.

Enesetapud tulevad kergesti, kui inimene arvab, et ta on oma murega üksi jäänud. Sestap kogusid vabatahtlikud ka inimeste kogemusi raskustest ülesaamisel. Telliskivisse oli üles seatud ka esimene sõbrapink. See idee tuli aga teismelistelt tüdrukutelt.

“Kui keegi laps, aga miks ka mitte täiskasvanu, tunneb ennast üksildasena, siis oleks tal kuskile minna ja anda sellega märku, et tulge minu juurde istuma, et ma ei peaks üksi olema,” selgitas Oidermaa.

Lugudest, mida koguti ja veelgi kogutakse, koostatakse rändnäitus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.