"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
laupäeval kell 12 Elamumajanduskonverents "Roheline pealinn" aitab vastata ühistute ja omanike olulistele küsimustele (0)
10. september 2021
Abilinnapea Eha Võrk. Foto: Ilja Matusihis

„Vaatamata keerulisele olukorrale ja aastasele sunnitud vahepausile toimub selle aasta elamumajanduskonverents kindlasti, sest inimeste huvi korteriühistuid puudutavate teemade vastu näitab, et tegemist on vajaliku ning jätkamist vääriva ettevõtmisega,“ ütles abilinnapea Eha Võrk. „Lisaks internetist saadavale tahaks inimesed vahel ka kokku saada ja omavahel arutada. Elamumajanduskonverentsiga püüame pakkuda mõlemat, järgides kõiki ohutusreegleid.“

Laupäeval, 11. septembril toimub Taltechi Mektory saalis (Raja tn 15) traditsiooniline iga-aastane ülelinnaline korteriühistutele ja korteriomanikele suunatud elamumajanduse konverents.

Tänavune elamumajanduse konverents on seitsmes, selle teema on „Roheline pealinn“. Lisaks kohapeal osalemisele on konverents otseülekandena vaadatav linnavaraameti Youtube’i kanalist.

Konverentsi tervituskõne peab Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats. Konverentsi modereerib abilinnapea Eha Võrk. Konverents algab kell 12, registreerimine avatakse kell 11.30. Konverents on kõigile osalejatele tasuta, kaasa tuleks võtta COVID-tõend ja isikut tõendav dokument.

Konverentsi esimeses pooles räägitakse kolmel teemal: Tallinna Botaanikaaia aednik Tiina Marjapuu teeb ettekande linnaaiast korteriühistu vaatevinklist, jalgrataste hoiustamise keerukusest ja võimalustest suurtes kortermajades kõneleb Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti peaspetsialist Erik Sarapuu ning Drymat Baltic OÜ esindaja Ülo Zopp räägib, millised võimalused on parandada kortermaja tervist ja sisekliimat.

Konverentsi teise poole paneeldiskussiooni teema on korteriühistu igapäevased mured ja rõõmud, kus arutelu veavad abilinnapea Eha Võrk, linnavaraameti jurist Aet Peetso, Haabersti korteriühistute ümarlaua pikaaegne juht ja korteriühistu juhatuse liige Arvo Allev ning üks linna korteriühistu liige.

Elamumajanduskonverentsil tunnustatakse projekti „Roheline õu“ ning veebifotokonkursi „Rohelised õuealad“ tänavusi korteriühistuid. Konverentsi vaheajal keerutatakse loosiratast ning ettekannetele ja diskussioonidele järgneb vabas vormis arutelu kohvilauas.

Tallinna linn korraldab korteriühistutele nii tasuta nõustamist kui ka seminare erinevatel päevakajalistel teemadel. Nõustamisteenust osutatakse nii eesti kui ka vene keeles. Tallinna korteriühistuid puudutavat informatsiooni leiab kodulehelt: https://www.tallinn.ee/korteriuhistu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.