"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
alates 10. septembrist Tondiraba pargis algavad tasuta tõukeratta, rula ja BMX park style treeningud (0)
10. september 2021
Foto: Lasnamäe LOV

Oktoobrikuu lõpuni toimuvad reedeti, laupäeviti ja pühapäeviti Tondiraba pargis huvilistele tasuta treeningud, mida juhendavad ekstreemspordi kogukonna Keerdtrepp instruktorid. Treeningul osalemisel on kohustuslik kanda kiivrit. Vihmase ilma korral treeningut ei toimu.

Lisaks hakkab septembri- ja oktoobrikuu pühapäevadel praktilist trenažööride kasutamisõpetust nii eesti kui vene keeles läbi viima tuntud kulturist Ott Kiivikas.

Keerdtrepp kogukonna eestvedaja Mikael Parmani sõnul on vägev, et Tallinn on taas saanud juurde ühe ägeda koha kus erinevate ekstreemspordialadega tegeleda. „Loodud uued võimalused toovad kindlasti juurde ka uusi huvilisi, mille üle on ainult hea meel,“ sõnas Parman.

„Ekstreemsport ei ole pelgalt aktiivne ajaveetmise viis. See on elustiil mille on oma kultuur. Järgmistel nädalalõppudel on meie instruktorid Tondiraba pargis, et juhendada algajaid ja õpetada uusi trikke ka edasijõudnutele. Ekstreemsport võib ohutusreegleid eirates olla ka ohtlik. Seda silmas pidades käiakse kõigi osalejatega üle ka skate-parkide käitumisreeglid ja turvavarustuse kasutamise põhimõtted. Kõigilt osalejatelt nõuame kiivri kandmist, sest tegija kannab kiivrit,” lisas Parman.

„Tondiraba park on koht, mis pakub väga erinevaid vaba aja veetmise võimalusi ning kus kõrvuti on nii uudsed spordirajatised, kui ka unikaalne loodusala. Loodan, et paljud kohalikud noored kasutavad võimalust ja saavad osa pakutavatest treeningutest, et oma oskusi lihvida ja harrastada ekstreemsporti turvaliselt,” ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on spordi ja aktiivse elustiili juurde jõudmisel oluline roll täita kodulähedastel liikumispaikadel. „Toetamaks linlaste soovi veeta aktiivset vaba aega turvalises keskkonnas on linn igal aastal rajanud uusi liikumispaiku,“ ütles Belobrovtsev ja lisas: „Võimaluste loomise kõrval on aina enam päevakorral ka inimeste spordi- ja liikumisharrastuse alase teadlikkuse tõstmine ning just selle eesmärgi nimel juhendatud treeningute korraldamisega on alustatud. Kutsun kõiki huvilisi kaasalööma.“

Ratta- ja rulatreeningute ajakava:

Treeningud toimuvad 10. septembrist kuni 31. oktoobrini

  • Reedeti kell 16:00-17:30  – tõukeratas street style sõitmine
  • Laupäeviti kell 14:00-15:30  – Pumptrack töötuba
  • Pühapäeviti kell 14:00-15:30 – tõukeratas/rula/BMX park style sõitmine

* NB! 11. septembril treeningut ei toimu kuna samal päeval on Tondiraba pargis ekstreemspordivõistlus

Trenažööride kasutusõpetus Ott Kiivikaga:

Treeningud toimuvad 19. septembrist kuni 31. oktoobrini

  • Pühapäeviti kell 14.00-15.30

* NB! 10. oktoobril treeningut ei toimu.

Tondiraba pargis toimuvaid tegevusi korraldavad Tallinna Kultuuri- ja Spordiamet koostöös Tallinna Lasnamäe Linnaosavalitsusega ja Tallinna Haridusameti noorsootööosakonna mobiilsete noorsootöötajatega.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.