"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
Loodusfotograafid kogunevad nädalavahetusel vereta jahti pidama (0)
11. september 2021
Ilja Matusihis/Pilt on illustratiivne

Alanud nädalavahetusel toimub 24. korda loodusfotovõistlus Vereta Jaht, kui jäädvustatakse Eestile iseloomulikku loodust ja hea pildiõnne korral ka tänavust jahilooma minki.

Võistlus toimub ka sel aastal kahes etapis – esimene etapp oli 21. mai päikesetõusust 23. mai päikeseloojanguni virtuaalselt ehk iga fotokütt pildistas nende kolme päeva jooksul enda valitud piirkonnas kevadist Eestimaa loodust. Teine etapp toimub traditsioonilises vormis sel nädalavahetusel Viljandimaal, kus fotograafid kogunevad Võrtsjärve kaldal Vaiblas asuvasse baaslaagrisse.

“Tänavuse Vereta Jahi jahiloomaks on mink. Fotojahil jääb kogunemispaiga ümbrusesse palju mingile sobilikke veekogusid, näiteks Emajõgi, Pedja ja Põltsamaa jõed ning muidugi ka Võrtsjärv,” lausus Vereta Jahi peakorraldaja Tiit Hunt.

Tema sõnul osaleb selleaastasel võistlusel pea 40 fotograafi, kelle hulgas on nii iga-aastaseid osalejaid kui ka mõned uued tegijad.  

Kevadel ja sügisel pildistatud loodusfotodest valib iga osaleja välja kuni kümme parimat. Nende seast selekteerib žürii omakorda välja umbes 60 huvitavamat fotot, mida saab imetleda juba oktoobri lõpus avataval fotonäitusel Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) Metsamajas Tallinnas. Näituse avamisel kuulutatakse välja ka parimad võidutööd.

Aastate jooksul on loodusfotovõistlusel jahitud nii imetajaid, linde, kalu, taimi kui ka iseloomulikke maastikke. Jahiloomaks on olnud kobras, metssiga, metsis, põder, hirv, ilves, metsnugis, mäger, teder, saarmas, metskurvits, metskits, ronk ja kährik.

Vereta Jaht on pärisjahile sarnanev jaht, kus relvadeks fotokaamerad, laskemoonaks mälukaardid ning jahisaagiks hulgaliselt looma- ja looduspilte. Ei ühtegi pauku, ainult vaiksed kaameraklõpsud. Vereta Jahi eesmärk on iseloomustada piltide kaudu piirkonna maastikke ja selle asukaid.

Vereta Jahti korraldavad Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) ja Overall Eesti AS.  

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.