"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
Mihkelson: Keenia ootab Eesti saatkonna avamist riigis (0)
11. september 2021
Mats Õun

President Kersti Kaljulaidiga riigivisiidil Keenias viibiva väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni sõnul ootab Eestist enam kui kümme korda suurema pindalaga Ida-Aafrika riik pikisilmi, et Tallinn seal saatkonna avaks. 

“Keenia on väga huvitatud sellest, et Eesti avaks oma saatkonna Nairobis. Eestit tuntakse kui väga edumeelset digiriiki, kellelt on Keenial palju õppida. Teatavasti on välisministeeriumi koostatud Aafrika strateegias pakutud, et saatkonna Keenias võiks avada juba 2022. aastal. Ütlesin omalt poolt, et kui Eesti valitsus otsustab rajada saatkonna Nairobi, võiks Keenia kaaluda oma diplomaatilise esinduse avamist Tallinnas,” kirjutab Mihkelson sotsiaalmeedias kohtumisest Keenia rahvusassamblee välis- ja kaitsekomisjoni esimehe Katoo Ole Metitoga. “Igatahes teatas EAS-i välissuuna juht Sven Aulik reedesel Eesti-Keenia ärifoorumil, et Eesti avab juba järgmisel aastal Nairobis oma esimese välisesinduse Aafrika mandril.”

“Lisaks diplomaatiliste missioonide teemadele rääkisime ka regionaalsest julgeolekust. Keenia on Ida-Aafrika stabiilsemaid riike, kelle vahetus naabruses on aga terve rida väga keerulisi konfliktipiirkondi. Eeskätt teeb Keeniale muret Somaalias toimuv. Väliskomisjoni esimehe Metitoga leppisime kokku, et korraldame lähemate nädalate jooksul riigikogu ja rahvusassamblee komisjonide virtuaalkohtumise,” lõpetab Mihkelson enda ülevaate. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.