"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
Droonide katselend selgitab nende sobivust jagatud õhuruumi (0)
12. september 2021
Albert Truuväärt

Tallinnas politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuuri piirivalvebüroo kordoni alal Süsta tänaval toimub esmaspäeval droonide testlennutamine, et katsetada erineva suuruse ja ülesannetega mehitamata droonide tegutsemist teiste õhusõidukitega jagatud õhuruumis. 

Ürituse korraldaja on Lennuliiklusteeninduse AS, droone lennutavad Cafa Tech Estonia ja Threod Systems Estonia.

Erineva suuruse ja võimekusega droonid sooritavad mitmeid lende, et testida tulevikulahendusi linnakeskkonna transpordi täiendamiseks. Näiteks katsetavad linnaruumis lendamist pakiveodroonid ning keskkonna kaardistamise ja seirega tegelevad masinad.

Lennuliiklussüsteeme testitakse nii reaalsete kui ka simuleeritud droonilendude abil.

Projekti GOF 2.0 veab Lennuliiklusteeninduse AS koos 15 partnerist ja organisatsioonist koosneva konsortsiumiga mehitamata õhusõidukite ja lennunduse valdkonnast. Projekti toetab Euroopa õhuliikluse juhtimisega seotud uurimis-ja arendusprojektide koordinaator SESAR JU.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.