"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Euroopa terviseliit: tõhustada tuleb haiguste ennetamist (2)
12. september 2021
Mats Õun/Pilt on illustratiivne

Euroopa Parlament arutab ja hääletab järgmisel nädalal kaht seaduseelnõud, mille eesmärk on tugevdada Haiguste Ennetamise ja Tõrje Euroopa Keskust ning tõhustada võitlust piiriüleste terviseohtudega.

Täiskogu arutab keskkonna- ja rahvatervisekomisjoni ettepanekuid, mille eesmärk on parandada Euroopa Liidu tegevust haiguste ennetamisel ja tõrjel. Parlamendiliikmed soovivad laiendada Haiguste Ennetamise ja Tõrje Euroopa Keskuse (ECDC) volitusi, nii et keskus tegeleks ka laialt levinud mittenakkuslike haigustega, näiteks südame-veresoonkonna haiguste, vähi ja diabeediga. Lisaks tuleb parandada EL-i asutuste koostööd liikmesriikide ja rahvusvaheliste ühendustega.

Samuti esitab parlament ettepanekud tulevaste piiriüleste terviseohtudega tegelemiseks, rõhutades, et tugevdada tuleb kriisiennetust ja valmisolekut ning tagada EL-i ühiste hanke- ja ostulepingute läbipaistvus.

Mullu novembris esitas Euroopa Komisjon Euroopa terviseliidu osana terviseohutuse raamistiku ettepaneku, mis sisaldab tõsiste piiriüleste terviseohtude määrust ja ettepanekut Haiguste Ennetamise ja Tõrje Euroopa Keskuse volituste laiendamiseks.

Arutelu toimub esmaspäeval ning hääletus kolmapäeval.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

näiteks
12. sept. 2021 19:10
https://tervis.postimees.ee/7336115/terviseamet-ei-saa-valistada-gripiviiruse-ringluse-taastumist-pandeemiaeelsele-tasemele#_ga=2.105404419.1671899361.1631204123-628055636.1613839435 Sel hooajal jätkub üld- ja erihooldekodu elanike gripivastane tasuta vaktsineerimine. Lisaks on esmakordselt kavas pakkuda tasuta vaktsineerimist ka 65-aastasele ja vanematele inimestele. Kuna tulev hooaeg võib tulla karm, soovitab terviseamet gripi vastu vaktsineerida ennast ja oma lähedasi algaval sügisel.
banaalne värk
12. sept. 2021 18:24
Justkui praegu sellega ei tegeletagi!