"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
Kallas soovitas Hiiumaal koroonapiirangud kaotada (0)
13. september 2021
Peaminister Kaja Kallas. Foto: Mats Õun

“Tegin teadusnõukojale ettepaneku arutada võimalust kaotada Hiiumaal koroonaviiruse kontrollmeetmed. See tähendab, et Hiiumaal poleks siis enam vaja kontrollida inimeste tervisohutust ega ka kanda maske,” kirjutas peaminister Kaja KallasFacebookis. Kallas tegi esmaspäeval valitsuse teadusnõukojale ettepaneku arutada koroonapiirangute kaotamist Hiiumaal, kus elab kõige enam vaktsineeritud inimesi.

Peaminister viitas oma ettepanekut põhjendades Hiiu maakonna kõrgele vaktsineerituse tasemele. “Hiidlaste seas on täiskasvanutest ennast vaktsineerinud juba 73,3 protsenti ning riskirühmade seas on see protsent veelgi kõrgem. Näiteks üle 60-aastate seas on end vaktsineerinud suisa 86,4 protsenti hiidlastest,” kirjutas Kallas.

“Juhul, kui kontrollmeetmete kaotamisega Hiiumaal ei teki uus koldeid, saaks sellist lähenemist kaaluda ka teiste maakondade puhul. Teadusnõukoda asub nüüd arutama, kas ja mis tingimustel see võimalik oleks,” lisas ta.

Hiiumaal on terviseameti koroonakaardi andmeil vähemalt ühe doosiga vaktsineeritud 78,6 protsenti elanikest, sellele järgnevad Tartumaa 73,4 ning Jõgevamaa 68,9 ja Viljandimaa 68,7 protsendiga. Madalaim vaktsineerituse tase on Ida-Virumaal – 49,98 protsenti.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.