"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
Kas ühistujuht on varas ja miks ometi juba radikaid ei köeta? (0)
13. september 2021
Foto: Pixabay

Nääklused, kus naabrid ei räägi üksteisega viisakal toonil aastaid ja koosolekul tuletavad üksteise peale lõuates meelde kõik viimase kolme aasta patud – eks see ole tuttav olukord paljudes korteriühistutes. Tüüpilised süüdistused on, et ühistu esimees kindlasti varastab, sest kuhu ometi kadus see remondifondi antud raha.

Kolmanda korruse Liivi aga tahab sooja, samal ajal kui naabri-Einar keeras liiga suurte küttearvete hirmus keldrist kütte üldse välja. Keegi pissitab koera kellegi teise istutatud roosipõõsa juures jne. Seni ei suuda keegi kuidagi kõiki neid vaidlusi ära vaielda.

Eriti torkab selline olukord silma meie suurimas omavalitsuses Tallinna linnas. Ja sellepärast esitaski linn vabariigi valitsusele ettepaneku panna ka seadusega paika vastavate komisjonide loomine, mis aitaks taolisi elanike vaidlusi lahendada. Kohtuskäik ju on liiga kulukas ning aeganõudev. Enne jõuab maja katus lootusetult laguneda, kui oma säästude pärast muretsev naaber kohtu abil selle remondiks võetud laenuga lepib. Nii et me vajame tõepoolest seadust, mis paneks ka paika lepitusorgani töö alused ja volitused. Korteriühistute ja -omanike vaidluste lahendamise vaideorgan oleks alternatiiv kohtule, sarnanedes töövaidlus- ja üürikomisjonile.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.