"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
Mida kallim auto, seda ohtlikum liikleja (0)
13. september 2021
Foto: Albert Truuväärt

Kindlasti olete märganud, et sagedamini rikuvad liikluseeskirja uhkete automarkide eelistajad. Nad kihutavad, teevad ohtlikke möödasõite, ei näita suunda või sõeluvad närviliselt ridade vahel. Tundub, et BMW, Mercedes või Audi lausa sunnivad juhti liiga enesekindlalt gaasi vajutama. Hiljuti esitas politsei 21-aastasele BMW-d juhtinud naisele kahtlustuse selles, et ta põhjustas 30. augusti õhtul kahe noore inimese surma. Loomulikult juhtis naine sõiduautot BMW.

Sõites liiga napilt mööda ees sõitnud autost, põrkas ta vastassuunavööndis kokku Honda mootorrattaga. Mootorratta juht ja kaasreisija hukkusid kokkupõrke tagajärjel sündmuskohal.

Lapsed seevastu mõistavad meil hästi, kui ohtlikud on mõnede täiskasvanute roolis kihutamised. Septembrist oktoobri keskpaigani tähistavad 5.-6. klasside õpilased taas üle Eesti sõidutee ületuskohti, märkides nende juurde kõnniteedele sõnumi “Peatu, vaata, veendu!”. See on igati tervitatav kampaania, sest teeotsast parasjagu mööda kihutav rullnokk ei pruugi väikseid lapsi teel märgata või eakaid millekski pidada. Eestis näib kehtivat seadus, et mida kallim auto, seda ohtlikum on selle juht kaasliiklejatele.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.