"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
Peokorterid nullivad linna saavutatud öörahu (0)
13. september 2021
Foto: Ilja Matusihis

Kui linn seadis öisele kärakamüügile baarides piirangud, et kesklinna elanikud saaks ometi magada, tekkis uus trend – ühe öö üürikorterid. Need nullivad hea algatusena kehtestatud piirangud ära. Isegi Raekoja platsi ääres saab 150 euro eest sellises üürikorteris öö läbi pidutseda ning teha nii kõva lärmi, et terve vanalinn kajab. Ja seda kogu aeg ka tehakse, kinnitavad kannatavad vanalinna elanikud.

Booking.com pakub 150 euro eest vanalinna südames üheks ööks peopanemise kohta. Tundub, nagu oleks see mõeldud turistidele, kuid tegelikult kasutavad seda kohalikud peoloomad, kes enam öö läbi baaris lällata ei saa. Enne Covidit olid kahe-kolme öö üürimised, kuhu saabus pidutsev seltskond, turistide vähenedes on tegu juba ainult ühe öö üürimistega.

Kui mõne kortermaja trepikojas on mitu ainult üheks ööks välja üüritavat korterit, siis on neil, kes seal kodu omavad, üsna kehv seis, sest magada ühelgi ööl, kui kõrval mürgel käib, ju ei saa. Ja sellised peod on igal nädalavahetusel. Normaalses hotellis on administraator, turvamehed, tuletõrjesignalisatsioon, aga tavalisel korterelamul seda kõike pole. Ilmselt oleks hädasti vaja üleriiklikke seadusi ja regulatsioone, mis paneks paika, mis on nn külaliskorteritele lubatud ja mis mitte.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.