"Ei ole normaalne, kui kolm elutähtsat valdkonda ning lisaks kütus, gaas ja elekter võtavad eestlaste sissetulekutest 60 ja rohkem protsenti."

Sirje Potisepp, toiduainetööstuse liidu juhataja
Pirita ootab kaasava eelarve ideid (0)
13. september 2021
Piritale kaasava eelarve toel rajatud pumptrack. Foto: Pirita LOV

„Kaasav eelarve annab võimaluse kõigil oma head ideed välja käia. Loodan, et kogukonnalt tuleb palju värskeid mõtteid projektideks, mida kaasava eelarve abiga teoks teha,” ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Pirita linnaosa valitsus ootab piritalastelt ideid, mida rahastada Tallinna kaasavast eelarvest 2022. aastal. Ideid saab esitada 1. oktoobrini. Linnaosavanem märkis, et möödunud aastal käisid piritalased välja mitu väga head mõtet, millest kaks on ka tehtud. 

„Piritale rajati kaasava eelarve toel pumptrack, mis on noorte seas väga popp. Linnaosavalitsus tegi teoks ka teisele kohale hääletatud idee, ja nii said Kose vaba aja keskuse spordilinnaku tenniseväljakud kunstmurukatte,” tõi linnaosavanem näiteid.

Liinat kutsub piritalasi agaralt ideid pakkuma. Ideid saab esitada kuues kategoorias: lapsed ja noored, linnakeskkond, turvalisus, sport, kultuur ja vaba aeg ning muu. „Kaasava eelarve raha saab kasutada üksnes avaliku kasutusega objektide jaoks. Oluline on, et objekti saavad tasuta kasutada kõik linlased,” tõi linnaosavanem esile. Ideede teostatavust hindab eksperdikomisjon ning sõelale jäänud ideed liiguvad rahvahääletusele, mis kestab 29. novembrist 12. detsembrini.

Tallinna kaasava eelarve planeeritav kogusumma 2022. aastal on miljon eurot.

Idee esitamise juhendiga saab tutvuda ja ideid digitaalselt esitada Tallinna kaasava eelarve kodulehel. Samuti saab ideid esitada linnakantselei teenindusbüroos (Vabaduse väljak 7) või Pirita linnaosa valitsuses (Kloostri tee 6) või saata e-kirjaga pirita@tallinnlv.ee.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.