"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
Turvafirma hoolitseb Tondiraba pargis korra eest (0)
13. september 2021
Aleksandr Gužov

Tondiraba pargi külastajate arv üha kasvab. Inimesed on pargi hästi omaks võtnud, ent paljud ei saa aru, et kõike pargis leiduvat tuleb ka hoida. Seepärast jälgib pargis toimuvat mupo ja pargivahtidel on võimalus kiiresti kutsuda kohale G4S turvapatrull.

“Park on küll äsja avatud, kuid juba on tulnud ette ka inetuid vahejuhtumeid,” rääkis mupo peainspektor Šahrijar Abdullajev. “Atraktsioone püütakse lõhkuda, kuid suurim mure on prügi maha viskajad. Siia peaks lausa mingi statsionaarse valve paigaldama. Nädalavahetusel pidime ka paar korda politsei kutsuma. Inimesed ehk veel ei hooma, kui erilise pargiga on tegemist. Teist sellist Eestis ei leidu ja minu teada pole võrdset ka mujal Balti riikides.”

Peagi hakkavad noori rulatama ja tõuksidega sõitma õpetama kultuuri- ja spordiameti treenerid, kuid juba praegu on linn saatnud parki mobiilsed noorsootöötajad. “Meie ülesanne Tondirabas on noortega kontakti luua ja seda ka hoida,” ütles mobiilne noorsootöötaja Imre Kuller. “Noortele sobib hästi, et me pargis liigume. Nad tunnevad end turvalisemalt, sest teavad, kelle juurde astuda, kui mingi mure on. Nad saavad meilt vajadusel nõu küsida.”

Turvalisuse jaoks on Tondiraba pargis ka videovalve. Kiirabipatrull hoolitseb külastajate eest siis, kui nendega peaks juhtuma mõni õnnetus. “Patrullime ja vajadusel anname esmaabi. Kaasas on praegu külmakotid, sidemed ja plaastrid. Väiksemaid õnnetusi tuleb ikka ette,” selgitas kiirabitöötaja Agnes Konrad.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.